Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK Financial va sprijini lichiditatea Nuclearelectrica

Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN) este o companie listată la Bursa de Valori București (BVB) din 2013, cu o capitalizare de 12 miliarde de lei.
Societatea Națională Nuclearelectrica a ajuns la o capitalizare bursieră de 2,4 milioane de euro | Foto: BVB

Singurul producător de energie nucleară din România va beneficia de serviciul de market maker al emitentului (MME).

Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN) este o companie listată la Bursa de Valori București (BVB) din 2013, cu o capitalizare de 12 miliarde de lei. SNN este una dintre primele companii cu acțiuni incluse în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente. Mișcarea s-a produs odată cu promovarea pieței de capital românești la statutul de piață emergentă, acum doi ani. În urma anunțului făcut public de FTSE Russell, din 19 septembrie 2022, acțiunile companiei au trecut de la categoria Mid Cap la Large Cap.

„Avem în vedere constant asigurarea premiselor de îmbunătățire a lichidității atât pentru acțiunile SNN, prin raportare la includerea SNN în categoria Large Cap a FTSE Russell, cât și, implicit, a pieței de capital, în general. Implicarea activă a emitenților pentru a asigura o lichiditate cât mai bună prin parteneriate cu participanții la piață contribuie la reducerea riscului și creșterea valorii pentru acționari și potențiali investitori”, a declarat Cosmin Ghiță, CEO al Nuclearelectrica.

21 de companii listate cu servicii de MME

Acțiunea SNN este a 14-a acțiune a unui emitent listat la BVB pe Piața Reglementată pentru care echipa BRK Financial Group Cluj oferă servicii de MME. Din 21 octombrie 2022, numărul total de instrumente financiare listate pe piața reglementată a BVB care beneficiază de servicii de MMME ajunge astfel la 21.

„Ne face o deosebită onoare să anunțăm parteneriatul cu Nuclearelectrica. Sperăm că rezultatele acestui parteneriat să fie cât mai vizibile într-un timp cât mai scurt, în sensul îmbunătățirii lichidității din toate unghiurile (volumul tranzacționat, numărul de tranzacții, adâncimea pieței și spread-ul de tranzacționare). SNN devine emitentul cu cea mai mare capitalizare din portofoliul de clienți pentru care BRK prestează servicii de MME”, a afirmat Monica Ivan, director general al BRK.

Speră într-o reacție în lanț la BVB

„Nuclearelectrica este o companie emblematică pentru piața de capital locală și pentru economia României, iar BRK, unul dintre cei mai activi intermediari pentru creșterea lichidității la bursă. Ne dorim o piață mult mai lichidă, în beneficiul investitorilor și al emitenților și încheierea unui astfel de parteneriat reprezintă un pas înainte spre îndeplinirea acestui deziderat.

Sper ca tot mai multe companii listate la bursă să descopere acest program și prin intermediul lui să își crească lichiditatea acțiunilor.” a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB. MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ruta Sfântul Ladislau a fost inclusă alături de Ruta mănăstirilor și Ruta bisericilor de lemn, în tranșa de 23,4 de milioane de euro din programul “România atractivă”.

Ruta Sfântul Ladislau primește 8,4 milioane euro

Articolul următor
Conducerea Consiliului Județean (CJ) Sălaj a primit vizita ambasadorului Republicii Coreea în România, RIM Kap-soo.

Giganții economiei coreene, invitați în viitorul parc industrial al Zalăului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share