Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Centurii de Sud-Est a Aradului

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent vineri, 21 octombrie 2022, la Consiliul Județean Arad, la semnarea contractului pentru proiectarea și execuția Centurii de Sud – Est a Aradului.

Proiectarea tehnică şi execuţia Centurii de Sud-Est a municipiului Arad, care va închide inelul rutier din jurul oraşului, va fi executată de austriecii de la Porr Construct. Valoarea proiectului este de 308 milioane de lei.

Firma va trebui să finalizeze documentaţia tehnică în şase luni, iar în 18 luni să execute lucrările.

Mă bucur foarte mult că particip la acest eveniment foarte important pentru cetăţenii municipiului Arad, pentru cetăţenii judeţului Arad şi pentru toţi cei care vor putea să folosească această infrastructură deosebit de importantă în ceea ce înseamnă finalizarea inelului de centură al municipiului Arad. Practic, se realizează interconectarea cu autostrada A1 Nădlac – Sibiu şi cu DN 7 Nădlac – Hunedoara. Este un proiect care a început în urmă cu şase ani, o investiţie de aproximativ 60 de milioane de euro şi se înscrie în obiectivele Guvernului pentru dezvoltarea întregii infrastructurii rutiere din ţara noastră. Avem nevoie de toate aceste dezvoltări pentru a ne putea îndeplini obiectivul din programul de guvernare, să realizăm această interconectare la reţelele europene de transport“, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Caracteristici

Drumul care va închide inelul de centură va face legătura între DN7 (Vladimirescu) şi DN 69 (Arad-Timişoara) şi va facilita accesul la autostrada A1. Proiectul cuprinde un pasaj peste calea ferată Timişoara-Arad, care va avea o lungime totală de 147 de metri, din care lungimea suprastructurii va fi de 138 de metri. Calea pe pasaj va avea partea carosabilă de 7,8 metri, două benzi de circulaţie, încadrate de parapete de siguranţă.

De asemenea, se va construi un pod peste Mureş cu o lungime de 1.115 metri. Calea pe pod va avea partea carosabilă de 7,8 metri, două benzi de circulaţie, de asemenea încadrate de parapete de siguranţă pentru protecţie foarte ridicată.

Zi istorică pentru judetul Arad! Am semnat un contract de 308 milioane lei, în prezența primului ministru și a ministrului Afacerilor Interne, cu firma PORR Construct, pentru proiectarea tehnică și construirea centurii de sud-est a Aradului. Termen de execuție: 19 luni. Construim un pod nou peste Mureș, la Fântânele, și un pasaj peste calea ferată, la Vladimirescu!“, a precizat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Finanţarea realizării ultimului segment de centură este asigurată de Guvern iar valoarea proiectului a crescut cu 37 de milioane de lei faţă de cea estimată şi anunţată în luna mai – 270.794.840 lei.

Conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean Arad, acesta este cel mai important proiect de infrastructură derulat de instituţie în ultimii 30 de ani, iar finanţarea este de la Guvern.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Înțelegerea a fost încheiată cu compania franceză Voodoo SAS, unul dintre cei importanți publisheri de jocuri pentru dispozitive mobile la nivel global.

Contract major încheiat de Firebyte Games

Articolul următor

Spitalul de Recuperare Medicală President Medcenter s-a asociat cu Auxologico Italia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share