Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cehii de la Dr. Max Group preiau operațiunile de retail și distribuție ale grupului ungar Gedeon Richter în România

Lanțul de farmacii Dr. Max Group, deținut de Penta Investments, preia operațiunile de retail și distribuție a produselor farmaceutice deținute de grupul ungar Gedeon Richter în România.

Informaţiile au fost transmise vineri de oficialii biroului de avocatură Wolf Theiss din Bucureşti, care a asistat Dr.Max Group în tranzacţie.

„Prin achiziţia operaţiunilor de retail şi distribuţie ale Gedeon Richter în România, Dr.Max îşi consolidează şi mai mult poziţia de lider ca retailer de servicii farmaceutice de tip omnichannel în România. Această tranzacţie este, de asemenea, un semn clar al încrederii grupului în piaţa românească, iar strategia noastră vizează continuarea consolidării poziţiei noastre în regiunea CEE”, transmite Gabriel Ianculescu, Director M&A Dr.Max România.

La nivel global, veniturile Grupului Dr. Max depășesc 3 miliarde de euro, cu 2.300 de farmacii, 16.000 de angajați și aproximativ 8 milioane de clienți în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia, România și Italia.

Dr.Max, unul dintre cele mai mari lanţuri de farmacii din Europa Centrală şi de Est, a anunţat în februarie 2020 că deschide 418 farmacii în 93 de oraşe din toată România.

Grupul Dr.Max este deținut de grupul central de investiții Penta, înființat în 1994 în Praga, Cehia.Valoarea activelor Grupului Penta a ajuns la 11,1 miliarde de euro în 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Bittnet Systems București (BSB) a semnat un acord de creditare de 1,8 milioane de euro între companiile Dendrio Solutions și Banca Transilvania (BT).

Dendrio se împrumută cu 1,8 milioane de euro de la Banca Transilvania

Articolul următor

Dedeman a inaugurat primul magazin în 2022: în Brașov. Investiție de 19 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share