Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dendrio se împrumută cu 1,8 milioane de euro de la Banca Transilvania

Bittnet Systems București (BSB) a semnat un acord de creditare de 1,8 milioane de euro între companiile Dendrio Solutions și Banca Transilvania (BT).

Compania de consultanță în tehnologia informației din grupul Bittnet a apelat la un credit în euro deoarece dobânda în lei a crescut foarte mult în ultimul an.

Bittnet Systems București (BSB) a semnat un acord de creditare de 1,8 milioane de euro între companiile Dendrio Solutions și Banca Transilvania (BT). Documentul este sub formă de plafon / linie de credit – revolving overdraft. Acesta are ca destinație finanțarea capitalului de lucru și activității curente a împrumutatului.

Scadența este la 12 luni, cu posibilitate de prelungire, dobânda variabilă fiind compusă din Euribor 6M+2,15% pe an. Garanțiile constituite pentru acest împrumut sunt ipotecă mobiliară asupra universalității creanțelor aflate în sold ale imprumutatului, ipotecă asupra conturilor bancare deschise la BT și contract de fidejusiune din partea asociatului majoritar, Bittnet Systems.

“Tragerile din împrumutul BT vor asigura componenta de prefinanțare –  acolo unde este cazul – pentru proiectele de integrare IT&C, prezente și viitoare, ale Dendrio Solutions, întărind astfel structura de finanțare bancară a grupului. Conducerea grupului a ales să exploreze oportunitatea de a se împrumuta în monedă străină având în vedere evoluția din ultimul an a ratelor de dobânda de politică monetară, care a condus la creșterea dobânzilor la împrumuturile în lei”, motivează conducerea Bittnet.

Achiziții pe bandă rulantă

Grupul Bittnet a preluat integral, în primăvară, 2Net Computer Brașov, societate specializată în echipamente, soluții și servicii informatice. 2Net este deținută integral de Dendrio și integrată în divizia de tehnologie a grupului. 2Net a fost fondată de antreprenorul Gheorghe Tomescu și avea 24 de angajați.

Dendrio și-a fortificat prezența în Transilvania, având în vedere și preluarea TopTech, în martie, firmă cu activitate în Cluj, Sibiu, Alba și Hunedoara. Tranzacția face parte din planul de extindere și consolidare a Bittnet. Grupul urmărește consolidarea prezenței sale atât în activitatea clasică de integrare IT&C, cât și în zona de securitate cibernetică.

Tranzacția a fost facilitată de Kogaion Investments. Bittnet a fost fondată la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Grupul include acum 11 companii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
A doua ediție din seria de conferințe a proiectului „Digital Up – Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri”, inițiat de CONAF.

„Digital Up – Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri” a ajuns la Brașov

Articolul următor

Cehii de la Dr. Max Group preiau operațiunile de retail și distribuție ale grupului ungar Gedeon Richter în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share