Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aktor va face Autostrada 10 circulabilă integral

Pe Autostrada Sebeș-Turda (A10), lotul 2, se va circula, din noiembrie, pe ambele sensuri în zona alunecării de teren din localitatea Oiejdea.

Pe lotul 2 al A10, așa cum promite antreprenorul grec Aktor, în noiembrie vor fi finalizate lucrările la partea carosabilă în zona alunecării de teren de la Oiejdea și se va circula pe ambele sensuri de mers, fără restricții. La kilometrul 19, antreprenorul a terminat de așternut balastul stabilizat pe toată porțiunea autostrăzii, începând asfaltarea.

Potrivit informațiilor Unirea, până în noiembrie vor fi terminate toate lucrările care țin de infrastructura rutieră. Pe lângă asfaltări, la Oiejdea se mai lucra la armarea, cofrarea și betonarea grinzilor unor ancore, la betonarea rigolelor și la zidul de coloane forate.

Pe lângă lucrările la alunecare, Aktor mai are de efectuat intervenții la spațiile de servicii de la Oiejdea și Centrul de Întreținere și Monitorizare (CIM) din nodul rutier Teiuș. La CIM se lucra la instalațiile electrice la clădirile C2 și C4.

Nu s-a respectat termenul de livrare

Lotul 2 al A10, construit de Aktor (porțiunea dintre Alba Iulia și Aiud), a fost dat circulației rutiere în 1 Decembrie 2021, însă doar cu o bandă pe sens în zona alunecării de teren de la Oiejdea. Lotul 2 (24 km) a fost asfaltat atunci cu excepția Oiejdea. A10 a fost dată circulației rutiere cu restricții și limitări de viteză în zona alunecării, unde se circula pe o singură bandă pe sens.

Lotul a fost dat traficului rutier fără recepția finală a lucrărilor, la fel cum s-a întâmplat și la lotul 1, cu promisiunea inițială ca execuția lucrărilor să fie terminată până în primăvara lui 2022, termen nerespectat. A10 se conectează cu Autostrada Transilvania Câmpia Turzii – Nădășelu, iar deschiderea acesteia pe cei 70 km între Sebeș – Turda a făcut circulația autovehiculelor mai rapidă decât pe Drumul Național 1.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Despre multiplele utilizări ale cânepii, în expoziția „La Cânepa” de la Era Park

Articolul următor
MJIA a găzduit evenimentul “Digitalizare și tehnologii moderne în comunicarea și valorizarea patrimoniului cultural – experiența muzeului din Zalău”.

Managerii muzeelor din România, instruiți în digitalizare la Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share