Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare un hotel de cinci stele în Borșa, la cea mai mare altitudine din România

Investiția integral privată aparține companiei Albrom, controlată de antreprenoarea locală Ramona Roman,
Unitatea hotelieră va avea vedere către Munții Rodnei și Maramureșului | Foto: 2M News

Noua unitate turistică situată la 1.633 m devine funcțională, de anul viitor, în stațiunea montană Borșa, din județul Maramureș.

Investiția integral privată aparține companiei Albrom, controlată de antreprenoarea locală Ramona Roman, potrivit 2M News. Ea deține mai multe unități de cazare, cel mai semnificativ fiind complexul turistic Nord Hotel.

Albrom înregistra afaceri de 10,2 milioane de lei anul trecut, față de 7,7 milioane în 2021, și un profit net de 2,4 milioane, triplu în comparație cu anul precedent. Noul hotel a fost proiectat cu un regim de înălțime de patru niveluri.

Acesta are printre dotări un restaurant de 200 de persoane și un centru spa cu piscină interioară, cu vedere spre Munții Rodnei și Maramureșului. Unitatea turistică este situată în vecinătatea stației de vârf a telegondolei care deservește noua pârtie olimpică. Locul este cunoscut de localnici ca Buza Dealului.

Viitorul hotel este primul din mai multe unități de cazare care se vor construi în zonă pentru a deservi îndeosebi turiștii veniți la schi. Pârtia olimpică din Borșa, cea mai modern utilată din Sud-Estul Europei, va fi deschisă integral în această iarnă și are 7 km lungime.

Noua telegondolă de la Borșa, cu o capacitate de 1.800 persoane/oră, leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică de schi. Proiectul de 27 de milioane de euro încă nu este finalizat. Acesta prevede o pârtie roșie (3 km), una albastră (4 km), având tunuri de zăpadă artificială.

Alte amenajări din proiect sunt spații de parcare, zonă comercială, apreschi, club de seară, centru de închiriat și școală de schi. În vârful pârtiei au fost programate Observatorul Astronomic, terasă belvedere, restaurant, refugii montane și Salvamont.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Parcul tematic de Crăciun va avea loc în Parcul Drumul Taberei din București, în perioada 25 noiembrie - 27 decembrie.

Cum va arăta primul parc amenajat de Untold

Articolul următor
Rețeaua de mobiler și amenajări interioare Moemax a pornit o campanie de angajări masive pentru cea dintâi unitate a sa din Transilvania

Moemax face angajări pentru primul său magazin din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share