Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Castelul Banffy apelează la tehnologiile realității virtuale

În cadrul zilei porților deschise a avut loc vernisajul instalației artistice Experience Room, în prezența partenerilor internaționali ai proiectului.
Proiectul Experience Room folosește tehnologii de realitate augmentată și virtuală

Uniunea Europeană și Fondul Cultural Național din Ungaria (FNCU) au finanțat, prin programul Europa Creativă, un proiect de implementare a tehnologiei pe domeniul din comuna clujeană.

În cadrul zilei porților deschise a avut loc vernisajul instalației artistice Experience Room, în prezența partenerilor internaționali ai proiectului. Aceasta a fost creată în cadrul proiectului european Arts, Rediscovery, Traditions, Eclectic, Contemporary, Heritage (Artech).

Experience Room folosește tehnologiile realității augmentate și virtuale pentru a oferi vizitatorilor o experiență inedită. Animațiile din cadrul Experience Room ce se desprind din fotografiile de arhivă evocă atmosfera trecutului prin momente ale vieții unei familii nobiliare imaginare, completate de o recreere virtuală a bibliotecii castelului.

Castelul Banffy din Bonțida și-a deschis porțile publicului interesat de istorie și monumente, muzică clasică și cultură. Vernisajul a fost urmat de un concert susținut de Alexandra Făgărășan (pian), Adela Hania Moldovan (violoncel) și Mihai Osvat (violă).

În cadrul zilei porților deschise a avut loc vernisajul instalației artistice Experience Room, în prezența partenerilor internaționali ai proiectului. Aceasta a fost creată în cadrul proiectului european Arts, Rediscovery, Traditions, Eclectic, Contemporary, Heritage (Artech).

Rezidență artistică în 2021

Vizitatorii au avut ocazia de a vizita concomitent mai multe expoziții în castel. Ei au putut admira fotografiile Angelei Kallo (Nutricia) care în urmă cu 20 de ani a documentat castelul aflat în stare avansată de degradare, panourile expoziției “Castele și cetăți de pe Valea Someșului” ce prezintă valorile patrimoniului construit din împrejurimile Clujului, instalațiile de artă ale expoziției Crafting Stories, din cadrul rezidenței artistice organizate aici în 2021.

La vizitele ghidate, vizitatorii au avut ocazia de a descoperi istoria și valorile păstrate ale castelului. Expozițiile pot fi vizitate zilnic, în orele de program. Instalația Experience Room este deschisă în fiecare sâmbătă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Printre posturile scoase la concurs de Meze Audio se numără dezvoltator de vânzări și afaceri internaționale, coordonator de marketing digital, creator de conținut video, designer de produs, inginer electronist.

Meze Audio pornește recrutările în Baia Mare

Articolul următor

TRANSAVIA este recertificată, pentru a 6-a oară, în calitate de Furnizor al Casei Regale a României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share