Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Valul Renovării “lovește” Palatul Administrativ din Bistrița

În prezența prefectului Bistrița, Mica Oprea, ministrul dezvoltării, Atilla Cseke și ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, au semnat contractul de finanțare pentru renovarea energetică a Palatului Administrativ.
Doar 4 prefecturi din țară au reușit să obțină bani din programul cu finanțare europeană | Foto: MLDPA

Cea mai importantă clădire administrativă a județului Bistrița-Năsăud va beneficia de 4 milioane de euro pentru renovarea energetică.

În prezența prefectului Bistriței, Mica Oprea, ministrul dezvoltării, Atilla Cseke, și ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, au semnat contractul de finanțare pentru renovarea energetică a Palatului Administrativ. “4 milioane de euro, bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vor ajunge la Bistrița pentru modernizarea celei mai importante clădiri administrative a județului.

Lucrările prevăzute vizează tratarea întregii clădiri din punctul de vedere al eficientizării energetice și al reducerii costurilor de întreținere cu 50%. Vor fi realizate lucrări ample de izolare energetică a clădirii, amplasarea de panouri fotovoltaic, instalații și sisteme de iluminat tip led.

Se vor monta trei stații de încărcare ale mașinilor electrice Este o investiție strategică pentru județ, în condițiile în care doar patru Instituții ale Prefectului, din totalul de 36 de proiecte depuse, au primit finanțare”, a precizat Oprea.

Cereri de 3,1 miliarde de euro

29 de noi contracte prin componenta 5 – Valul Renovării din PNRR, de de 514 milioane de lei, finanțate prin PNRR, au fost semnate de Attila Cseke. Contractele vizează renovarea și creșterea eficienței energetice ale unor clădiri rezidențiale multifamiliale și clădiri publice.

“Aceste contracte se alătură celorlalte 42 semnate pentru eficientizarea energetică și reabilitarea unor clădiri, prin PNRR, respectiv celor 15 contracte pentru elaborarea unor planuri de amenajare a teritoriului”, spune ministrul.

În 23 octombrie s-a încheiat cel de-al doilea apel de proiecte pentru componenta Valul Renovării, bugetul de 985 de milioane de euro a fost depășit. Ministerul a primit 1.808 de cereri de finanțare, în valoare de 3,1 miliarde de euro.

Contracte de finanțare aprobate în Transilvania

  • Renovarea energetică a Școlii Profesionale Speciale Sf. Maria Bistrița – 13,5 milioane lei
  • Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale în Florești (județul Cluj) – 22,7 milioane lei
  • Renovarea energetică a Centrului Școlar de Educație Incluzivă 2 Bistrița – 10,3 milioane lei
  • Renovarea energetică a Palatului Administrativ Bistrița – 17,5 milioane lei

Sursa: MDLPA

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încep lucrările de modenizare a Centrului Vechi din Satu Mare

Articolul următor

Nou Chief Marketing Officer la Orange

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share