Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Experții contabili și antreprenorii bihoreni au discutat despre îmbunătățirea colaborării

Totul s-a întâmplat în cadrul conferinței cu tema:Parteneriat pentru reziliență: mediul de afaceri, profesia contabilă și autoritățile locale”, organizate de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) Filiala Bihor, în colaborare cu Asociația Firmelor Bihorene, joi, 27 octombrie 2022, în Cetatea Oradea.

Cei prezenți au căutat răspunsuri la întrebări precum: Ce așteaptă antreprenorii de la profesioniștii contabili? Cum ar trebui să fie relația dintre experții contabili și antreprenori? Care sunt provocările cu care se confruntă experții contabili și cum încearcă aceștia să le facă față? Există parteneriat ideal între profesioniștii contabili, antreprenori și autoritățile locale?

La unele s-au oferit și răspunsuri. La eveniment au participat circa 80 de antreprenori și experți contabili.

Consiliere și respect

Renate Popescu, președintele CECCAR Bihor, a afirmat în deschiderea evenimentului că pentru a avea un contabil bun, trebuie să investești în el. Aceasta i-a rugat pe cei prezenți, profesioniști contabili și antreprenori, să scoată în evidență aspectele pozitive și cele pe care ar dori să le îmbunătățească în relația lor.

La conferință a fost prezent și Robert Șova, fostul președinte CECCAR România, actual vicepreședinte.

Contabilitatea este o știință mult mai complexă și cred că are un potențial mult mai mare pentru business-urile care aleg să lucreze cu un expert contabil. Eu consider că, componenta care aduce cea mai mare valoare colaborării expertului contabil și antreprenor este componenta de consiliere”, a precizat Robert Șova.

Liviu Sav, vicepreședintele AFB, i-a provocat pe cei prezenți să evidențieze cauzele lipsei unei colaborări eficiente între contabili și antreprenori.

Participare numeroasă la conferință

Magda Shari, unul dintre experții contabili prezenți la conferință, crede că comunicarea și respectul sunt două dintre ingredientele unei bune colaborări dintre profesioniștii contabili și antreprenori. Totodată, aceasta a afirmat că nu trebuie să ne fie rușine că plătim impozite și taxe. Acest lucru ar trebui să ne facă să ne simțin mândri. Pentru că înseamnă că afacerea merge bine.

Robert Șova a precizat că activitățile suplimentare ale contabililor ar trebui remunerate în plus.

Daniela Zăpodeanu, conferenția universitar, președintele Uniunii Practicienilor în Insolvență Bihor, crede că:

„Această lipsă de colaborare nu se datorează, neapărat, antreprenorului ci mai mult Fiscului. Profesionistul contabil se concentrează prea mult pentru a rezolva problemele fiscale”.

Dan Octavian, președintele AFB a subliniat că:

„În această ecuație, colaborarea: expert contabil, avocat, antreprenor, toți trei trebuie să tragă în aceeași direcție. Până la urmă, în resursele financiare ale antreprenorului stă profitul fiecăruia dintre noi.

Vicepreședintele CECCAR România a lăudat Filiala CECCAR Bihor.

Este una dintre filialele foarte active, care beneficiază și de un județ cu o economie dezvoltată, cu potențial economic. Vreu să felicit echipa de la Bihor, pentru că este o echipă implicată nu numai în ceea ce privește profesia, dar este implicată și în aspectele care țin de comunitatea locală, de relațiile care țin de mediul de afaceri”, a precizat Robert Șova.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Organizația Maramureș Business Club (MBC) și-a propus să aducă în fața antreprenorilor locali, în această toamnă, personalități reprezentative din acest domeniu.

Lideri ai consultanței de business din România, invitați în Maramureș

Articolul următor

29 de firme au făcut angajări la Bursa locurilor de muncă de la Beiuș. Vezi care sunt acestea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share