Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Axial Construct a finalizat proiectul Floare de Iris

Modernizarea Grădiniței Floare de Iris, din cartierul cu acest nume al Clujului, a costat 1,6 milioane de euro.

Asocierea dintre Axial Construct Cluj și Dor Consult Satu Mare a raportat finalizarea proiectului european pe Programul Operațional Regional (POR).

Modernizarea Grădiniței Floare de Iris, din cartierul cu acest nume al Clujului, a costat 1,6 milioane de euro. Aceasta s-a transformat într-un spațiu educațional modern, la standarde europene, pentru 225 de copii. Noua clădire de pe str. Războieni cuprinde acum 9 grupe de câte 25 de preșcolari. Copiii își desfășoară activitatea în spații moderne, personalizate. Proiectul este finalizat și se află acum în faza de recepție.

Clădirea Floare de Iris cuprinde 3 grupe pe nivel. Fiecare grupă dispune de grup sanitar, vestiar pentru copii și depozit pentru jucării. La parter a fost amenajată o bucătărie, cu lift dedicat pentru transportul mâncării la sălile de mese de la etajele superioare. La ultimul etaj a fost realizată o sală de sport multifuncțională, care poate fi utilizată pentru activități sportive, serbări sau alte evenimente.

Curtea și zona verde au fost amenajate într-un spațiu sigur destinat recreerii, jocurilor și activităților în aer liber. Pentru a crește accesibilitatea, clădirea a fost dotată cu un lift pentru persoanele cu dizabilități. A fost amenajat un cabinet medical, un cabinet de psihologie și un cabinet de logopedie cu dotările aferente.

Panouri solare și instalații de reducere a consumului energetic

Pentru eficiența energetică și siguranța clădirii au fost instalate următoarele componente: instalație BMS pentru reducerea consumului de energie, panouri solare pentru apă caldă, iluminat general și de siguranță exterior și interior, sisteme de detecție, semnalizare și alarmare la incendii, sisteme de supraveghere video.

Proiectul Floare de Iris a inclus și alte dotări necesare actului educațional, precum aparatură IT și dotări specifice precum mașini de spălat vase, mașini de spălat haine, aparate profesionale pentru gătit. Pereții interiori au fost decorați într-o manieră optimistă, potrivită pentru copii.

Proiectul demarat de municipalitatea clujeană este derulat prin POR 2014-2020. Valoarea totală a investiției se cifrează la 8,8 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată, din care 4,2 milioane din fonduri europene. Executantul lucrărilor este asocierea dintre companiile Axial Construct Invest și Dor Consult.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cele mai multe solicitări pentru etichetele prietenoase cu mediul au fost înregistrate, în acest an, din comerț și industria agroalimentară, conform Rottaprint.

Rottaprint: “Companiile din Vest ne cer mai multe etichete eco”

Articolul următor
Grupul de investiții care deține rețeaua Dr. Max a cumpărat unitățile Gedeon Richter în urma unei tranzacții ce implică achiziția lanţului de farmacii şi a diviziei de distribuţie a produselor farmaceutice deţinute de compania maghiară în România

Dr. Max cumpără Farmaciile Richter din Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share