Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Perdea de protecție verde și noi coridoare verzi pentru Oradea

2.000 de puieți de arbori speciile stejar roșu și paltin se vor planta pe domeniul public din Oradea, în luna noiembrie, în urma unei sponsorizări pe care Romsilva o face prin Direcția Silvică Bihor către Primăria Oradea.

Extinderea suprafețelor de spații verzi, completarea fondului vegetal existent precum și realizarea unor perdele de protecție în jurul obiectivelor cu risc de poluare din Oradea constituie priorități pentru administrația locală. În acest sens, în perioada următoare vor fi plantați 2.000 de puieți de arbori, cu înălțimea de minimum 1,5 metri.

Vreau să mulțumesc Direcției Silvice Bihor pentru sponsorizarea celor 2.000 de puieți de arbori care vor fi plantați de către voluntarii Rotaract Club Oradea, în cursul lunii noiembrie, pe un amplasament situat între străzile Santăului și Matei Corvin, în proximitatea haldei de deșeuri din Oradea, ca perdea de protecție”, a precizat primarul Florin Birta.

Noi coridoane verzi în Oradea

Primăria Oradea continuă să amenajeze noi spații verzi și să ofere comunității parcuri și locuri de relaxare. Consilierii locali au aprobat joi, 27 octombrie, mai multe proiecte prin care se dorește modernizarea sau înființarea unor astfel de spații destinate persoanelor, indiferent de vârstă. Odată cu reabilitarea acestor parcuri deja existente și cu înființarea altor coridoare verzi noi, suprafața spațiilor verzi la nivelul municipiului crește cu un hectar. Asta înseamnă o calitate a vieții mai bună în cartiere, oportunități mai multe pentru petrecerea timpului liber, dar și o altă înfățișare a zonelor vizate’’, transmite primarul Florin Birta.

Coridor Verde str. Radu Enescu

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico – economici, aprobați. Parcul va avea mai multe zone funcționale din punct de vedere al activităților și amenajărilor: loc de joacă natural, colț cu hamace și mesteceni, colț cu hoteluri pentru insecte și căsuțe pentru păsări, movile-delușoare cu gazon și plante perene, gădină comunitară, spațiu verde deschis cu zona pentru yoga și activități în aer liber, zona cu ochi de apă-iaz. Zona destinată copiilor va cuprinde trunchiuri de arbori, bușteni, bolovani și o porțiune amenajată cu elemente de joacă realizate din lemn (pod de cățărat, păianjen din pânză pentru cățărat etc.). Cele două tronsoane sunt separate printr-o denivelare de pământ pe sub care va exista un tunel îngropat Toboganele vor fi construite pe o movilă/ elevație de pământ, ce poate fi utilizată inclusiv pentru jocurile de iarnă ca derdeluș sau pârtie pentru săniuș. Pentru a proteja copiii de traficul auto periferic, spre stradă, parcul va fi delimitat de o plantație de arbuști nativi, care, pe lângă rolul de protecție au și scopul de a izola fonic și vizual zona de joacă de spațiul străzii. Valoare: 3.412.975,28 lei inclusiv TVA.

Modernizare spațiu verde și loc de joacă Lăpușului – Meșteșugarilor

Lăpușului – Meșteșugarilor

S-au aprobat astăzi, 27 octombrie, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici rezultați, respectiv coridorul de expropriere. Se urmărește reactivarea unui loc care să corespundă cerințelor unui parc orăşenesc folosit zilnic pentru odihnă, recreere, agrement și loc de întâlnire. Conceptul pornește de la contextul urban de mobilare aflat într-un nod de circulație pietonală. Astfel se propune o linie fluidă de alei pietonale cu zonă de întrunire organizată în așa fel încât să atragă toate categoriile de vârstă, care să creeze legături între cele 2 cartiere: Ioșia și Ioșia-Nord. Arborii existenți vor fi păstrați, urmând a fi doar toaletați, iar pe amplasament se vor aduce echipamente de joacă noi. Valoare: 2.456.895, 03 lei inclusiv TVA.

Amenajare Coridor Verde Coriolan Hora

Indicatori tehnico – economici, respectiv coridorul de expropriere, aprobați în ședința Consiliului Local. Terenul în suprafață de 4.600 mp este situat în partea de vest a municipiului, în cartierul Ioșia-Vest, zona de lângă pavilioanele CFR, pe strada Coriolan Hora și a fost inclus în proiectul public Oradea Oraș Verde 2020-2030. Valoare: 4.515.350, 66 lei, inclusiv TVA.

Amenajare scuar Piața Unirii – str. Tudor Vladimirescu (turnul Primăriei)

Piața Unirii – Tudor Vladimirescu

Politica de pietonalizare este una importantă la nivelul municipiului Oradea, care are în vedere creșterea mobilității nemotorizate și este în strânsă legătură cu îmbunătățirea transportului public de persoane astfel încât cetățenii să aleagă transportul public sau pietonal în defavoarea transportului rutier cu autovehicule proprii. Amplasamentul, în suprafață de 870,65 mp, face parte din ansamblul urban Centrul Istoric Oradea, subzona Piața Unirii, strada Tudor Vladimirescu, adiacent clădirii Primăriei (latura nordică, zona de acces turn). Proiectul prevede un trotuar pietonal și o piațetă care vor fi realizate prin dalare cu piatră naturală și porfir, borduri și rigole din granit auriu, amplasarea de bănci, coșuri de gunoi și cișmea. De asemenea va fi refăcut sistemul de iluminat ornamental, stâlpul de iluminat amplasat pe mijlocul trotuarului va fi repoziționat înspre carosabil, la fel ca și consola cu indicatoare rutiere amplasată pe spațiul verde, va exista un sistem de irigații, elementele metalice ale gardului istoric vor fi reabilitate și se va reface fundația aferentă cu elemente din piatră naturală. Cedrul prezent pe amplasament va fi păstrat, intervenindu-se doar asupra ramurilor degarnisite. Valoare: 2.374.556,93 lei inclusiv TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La Iconic Garden din Iulius Mall Cluj ne bucurăm de Oktoberfest, cu muzică live, spectacole pentru copii, paradă de costume, dar și delicii culinare pentru întreaga familie. 

Oktoberfest la Iconic Garden Cluj

Articolul următor
Cele mai multe solicitări pentru etichetele prietenoase cu mediul au fost înregistrate, în acest an, din comerț și industria agroalimentară, conform Rottaprint.

Rottaprint: “Companiile din Vest ne cer mai multe etichete eco”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share