Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul din Brașov preia în administrare bunuri de aproape 80 de milioane de lei

Bunurile și activele corporale administrate de regia autonomă a celui mai nou aeroport al țării, Brașov-Ghimbav, au fost declarate de interes județean. Totodată, acestea trec în administrarea regiei pentru exploatarea bazei aeroportuare proprii în condiții de maximă siguranță.

Un proiect de hotărâre privind declararea de interes public județean și darea în administrare a unor bunuri mobile de natura activelor fixe corporale, către Regia Autonomă „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav R.A.” a fost votat în ședința de luni, 31 octombrie, de Consiliul Judeţean Braşov.

Potrivit raportului de aprobare, atașat proiectului de hotărâre, pentru realizarea obiectivului de investiții „Aeroport Internațional Brașov-Ghimbav” UAT Județul Brașov a achiziționat bunuri mobile de natura echipamentelor, a dotărilor și alte bunuri, care în acest moment figurează în evidențele patrimoniale ca active fixe corporale, cu o valoare de 41.742.806, 22 lei. „Activele sunt încorporate imobilelor proprietate publică, care au fost date în administrarea regiei, astfel că este necesar ca și bunurile mobile să urmeze același regim juridic”, precizează președintele CJ Brașov în raport.

Totodată, pentru realizarea investiției județul a mai achiziționat bunuri mobile (instalații, echipamente, mijloace de transport), cu o valoare de 37.238.737,41 lei.

Conform contractului de dare în administrare, acesta produse afecte juridice la data semnării și încetează odată cu încetarea dreptului de proprietate publică sau prin actul de revocare emis în condițiile legii, dacă interesul public o impune, de către autoritatea care l-a constituit.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiecte ale Sibiului, finanțate prin PNRR: autobuze electrice pentru transport metropolitan, cel mai important

Articolul următor

Vino la Târgul de Cariere | Oradea să faci primul pas spre jobul mult visat și să câștigi premii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share