Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asfalt nou pe conexiunea Clujului cu Drumul Bistriței

Proiectul prevede modernizarea și reabilitarea Drumului Județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii.

Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană avansează.

Proiectul prevede modernizarea și reabilitarea Drumului Județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii. În aceasta etapă lucrările vizează, cu precădere, tronsonul situat între localitatea Vultureni și Dealul Jurcii.

Pe acest sector a fost deja așternut primul strat de asfalt, pe 20 km, iar pe cel de-al doilea strat, cel de uzură, pe 5 km, lucrările aflându-se în plină desfășurare.

De asemenea, și operațiunile care vizează cele șapte poduri, dintre care patru noi, se află într-un stadiu avansat de execuție. În același timp, au fost deja realizați 6 km de șanțuri betonate și au fost amenajate 50 de accese la proprietăți pe raza localităților Panticeu, Recea Cristur și Căprioara.

Vor să profite de vremea bună

„Am cerut constructorilor să profite la maxim de vremea prielnică și să mențină un ritm susținut. Acest  drum e foarte important întrucât deservește partea nordică a Zonei Metropolitane Cluj, un areal intens circulat.

Totodată, DJ 109A asigură legătura cu Drumul Bistriței, un alt proiect major finalizat de CJ în 2020. În acest fel, de pe urma investiției vor avea de câștigat o zonă mult mai extinsă și un număr foarte mare de clujeni”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Anterior, au fost executate operațiuni constând în pichetarea drumului, frezarea zonelor deteriorate, așternerea stratului de piatră spartă pe sectoare, realizarea de șanțuri, ziduri de sprijin din gabioane și a camerelor de cădere precum și montarea de podețe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În august 2022 producția industrială a scăzut cu 18,3% față de aceeași lună din 2021, iar comparativ cu primele opt luni din 2021, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2022, indicele producției industriale (IPI) a fost de 83,9%.

Industria și comerțul Clujului, în regres în august

Articolul următor
Adunarea generală, conferința și expoziția Consiliului Internațional Global al Aeroporturilor (ACI World) au avut loc în Maroc.

Aeroporturile regionale: “Avem interese diferite față de marile hub-uri”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share