Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pasajul spre Tetarom III: 16 milioane euro. “Drumul național și-a atins limitele”

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici în vederea realizării pasajului de legătură între Drumul Național 1C și Parcul Industrial Tetarom III Jucu

Obiectivul menit să descongestioneze accesul către parcul industrial din localitatea Jucu are undă verde de la județ.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici în vederea realizării pasajului de legătură între Drumul Național 1C și Parcul Industrial Tetarom III Jucu, peste calea ferată, în scopul asigurării unui acces facil și sigur.

Plenul CJ a fost de acord cu punerea la dispoziția Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a studiului de fezabilitate și a avizelor aferente. Scopul este demararea procedurii pentru realizarea pasajului de legătură la Jucu, între DN 1C și Tetarom III.

„Ne dorim materializarea cât mai rapidă a acestui proiect, motiv pentru care am decis aprobarea indicatorilor și punerea la dispoziția CNAIR a studiului de fezabilitate împreună cu avizele. Scopul investiției este de a rezolva problemele de trafic care se creează la intersecția în cauză și de a fluidiza circulația pe acel sector extrem de circulat”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Se profilează și un alt drum de acces

Cu o valoare estimată la 78 de milioane de lei, investiția urmează a fi asigurată prin fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență, accesate de CNAIR. CJ vrea fluidizarea traficului pe DN 1C – zona Tetarom III, la Jucu, dar și reducerea sau chiar eliminarea accidentelor rutiere soldate cu victime sau cu pagube materiale.

Valorile de trafic înregistrate pe DN 1C au crescut constant în ultimii ani. Sectorul de drum și-a atins limitele pentru care a fost proiectat, fiind necesară luarea unor măsuri concrete și imediate de decongestionare. Inclusiv printr-o legătură continuă spre DJ 109D, fără a interfera cu circulația feroviară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Adunarea generală, conferința și expoziția Consiliului Internațional Global al Aeroporturilor (ACI World) au avut loc în Maroc.

Aeroporturile regionale: “Avem interese diferite față de marile hub-uri”

Articolul următor
Technology Day a pus față în față, în ediția de anul acesta, specialiști IT din cadrul unora dintre cele mai importante companii transilvănene și experți: BRINEL, Hewlett-Packard Enterprise, HP Inc. și VMware.

Specialiști IT de marcă s-au reunit la Cluj-Napoca, la invitația BRINEL

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share