Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul hypermarket din Aiud: S-a lansat dezbaterea pentru PUZ

În Aiud, județul Alba, va fi construit primul centru comercial de tip hypermarket, care va include șigalerii comerciale. Investiția începe cu dezbaterea asupra Planului Urbanistic Zonal.

Primarul localității, Oana Badea, a declarat recent că dezvoltarea Aiudului prin proiectele publice finalizate sau în derulare este punctul de plecare în atragerea investițiilor private în Aiud și în Zona Urbană Funcțională Aiud.

„S-a lansat dezbaterea publică pentru întocmirea planului urbanistic zonal destinat construirii primului centru comercial ”format din hypermarket, magazin retail, galerii comerciale si constructii anexe interioare si exterioare (stand tip bufet imbiss si cort, post trafo, container de reciclare ambalaje, bazin rezerva incendiu, copertine carucioare), amenajari exterioare incinta (platforme parcare, spatii verzi, drumuri trotuare, parcari electrice), amenajari accese rutiere, pietonale si racorduri la drumurile publice, instalatii interioare si retele tehnico-edilitare, bransamente la utilitatile urbane, elemente de semnalizare-publicitate, imprejmuire, organizare de santier si introducere teren in intravilan”, a transmis primarul.

Potrivit documentației, terenul în suprafață de 42.500 mp se află pe partea dreaptă a străzii Transilvaniei (DN 1), pe sensul de ieșire din municipiu spre Cluj-Napoca. Pe acesta sunt amplasate în prezent două construcții, un atelier de inspecție auto și reparații și o spălătorie auto, ce urmează să fie demolate.

Investiția este estimată la aproximativ 16 milioane de euro, beneficiarul fiind Cuantic Estate Parteners SRL, precizează alba24.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) a fost răsplătită cu patru premii și 14 diplome de excelență la Pro Invent 2022

USAMV a luat patru premii la Pro Invent

Articolul următor

Proiecte ale Sibiului, finanțate prin PNRR: autobuze electrice pentru transport metropolitan, cel mai important

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share