Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

E.ON își consolidează birourile la Record Park din Cluj-Napoca

E.ON Business Services Cluj , unul dintre cei mai mari angajatori și cei mai activi jucători din domeniul serviciilor de suport bussines din Cluj-Napoca, își mută birourile la Record Park, proiectul de tip mixed-use din centrul orașului, dezvoltat de Speedwell și deținut de AYA Properties Fund. Această mutare marchează astfel cei 10 ani de prezență pe piața din România. Agenția de consultanță imobiliară Griffes, reprezentată de Andreea Păun, a mediat această tranzacție pentru închirierea spațiilor de birouri.

E.ON Business Services Cluj, parte din grupul german E.ON, a fost înființat în Cluj-Napoca în 2012, cu scopul de a  livra servicii financiare și de contabilitate de cea mai bună calitate clienţilor interni ai Grupului E.ON din întreaga lume.

Compania a evoluat constant până la un numar de 600 de angajați, selectați pentru competențele lingvistice și tehnice, specifice domeniului financiar. 10 ani mai târziu, tinand cont evolutia cerintelor pietei si odata cu adoptarea unui stil de munca hybrid, E.ON Business Services Cluj a decis relocarea birourilor la Record Park pentru a le oferi angajaților săi condiții de lucru îmbunătățite, dar și pentru a beneficia de accesibilitatea și facilitățile de neegalat pe care le oferă acest proiect.

Sunt încântat că am reuşit să găsim o nouă casă pentru EBS Cluj, în cadrul Record Park. După 10 ani de creştere şi dezvoltare în Amera Tower, suntem bucuroşi să ne mutăm înspre centrul oraşului şi să oferim astfel angajatilor noştri avantajele unui birou modern, în inima Clujului. Această relocare în Record Park este o parte esențială pentru strategia noastră pe următorii ani; sunt convins că dacă oferim oamenilor un mediu pozitiv, avem premise de stabilitate şi creştere în continuare”, a declarat Stefan Balster, Managing Director E.ON Business Services Cluj.

Record Park este primul proiect de dezvoltare și regenerare urbană de tip mixed-use din Cluj-Napoca și oferă 15.000 mp de spații de birouri și 236 de apartamente, numeroase facilități de petrecere a timpului liber și servicii precum Mega Image, noul bistro Bruto și o grădiniță.

„Prin această relocare, E.ON demonstrează importanța echilibrului dintre viața profesională și cea personală, oferindu-le angajaților săi toate facilitățile pe care un proiect mixed-use le poate pune la dispoziția acestora, dar și proximitate față de centrul orașului Cluj. Suntem convinși că E.ON va aduce un plus valoare comunității deja existente la Record Park”, a declarat Didier Balcaen, CO-Foundator și Partener Speedwell.

Noul chiriaș va ocupa o suprafață totală de 3.500 mp de spațiu de birouri, desfășurată pe două etaje consecutive.

„Record este un ecosistem viu, oferind chiriașilor săi un echilibru mai bun între viața personală și birou, și acest lucru a atras și E.ON Business Services Cluj. Noul chiriaș reconfirmă valoarea proiectului și eforturile dezvoltatorului de a-l menține. Suntem bucuroși că am putut contribui la efortul constant de îmbunătățire a mixului de chiriași. În acelaşi timp, un chiriaş de renume a identificat cea mai bună soluție pentru nevoile sale”, a declarat Andreea Păun, Managing Partner Griffes, consultantul părților în această tranzacție.

Record Park Offices a fost finalizat și livrat cu succes în 2020, găzduind, printre altele, sediul MHP Consulting România, o filială a Porsche AG și pe cea a companiei americane de asigurări MassMutual.

Clădirea de birouri Record Park este certificată BREEAM cu rating Excelent. Aceasta reconfirmă standardele de înaltă calitate ale dezvoltatorului Speedwell și angajamentul său de a livra proiecte unice și sustenabile. De asemenea, ansamblul este foarte accesibil, oferind un sistem de parcare care permite atât vizitatorilor, cât și utilizatorilor permanenți să utilizeze parcarea interioară a complexului și să plătească per utilizare, facilitând astfel accesul într-o zonă centrală de obicei aglomerată și optimizând costurile.

În prezent, clădirea Record Park Offices este deținută de AYA Properties Fund, un fond belgian de investiții imobiliare, concentrat pe active amplasate în locații AAA, din sud-estul Europei.

Grupul E.ON este unul dintre cei mai mari operatori de rețele de energie și infrastructură energetică din Europa și un furnizor de soluții inovatoare pentru peste 50 de milioane de clienți. Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 17 ani. Companiile-fanion ale grupului E.ON România sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 2 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro.

E.ON Business Services Cluj a fost înființată în anul 2012, cu scopul de a oferi servicii financiare și contabile premium clienților interni ai Grupului E.ON din întreaga lume. Datorită expertizei sale financiare și contabile, proceselor standardizate și structurilor IT, E.ON Business Services Cluj a devenit un partener important în procesul decizional global din cadrul Grupului E.ON.

Fondat de 2 cetățeni belgieni, Jan Demeyere și Didier Balcaen, Speedwell își propune să dezvolte cu pasiune proiecte imobiliare. Speedwell are un portofoliu extins de dezvoltări, în valoare totală de peste 1 miliard de euro, printre care se numără: RECORD PARK Offices din Cluj-Napoca, THE IVYTRIAMA Residence, The Meadows, SpacePlus, GRIRO și MIRO din București, PALTIM din Timișoara și RIVERSIDE CITY din Râmnicu Vâlcea.

Griffes este o companie de consultanță imobiliară fondată în 2016 de Andreea Păun, după o experiență de 15 ani în industria imobiliară. Portofoliul Griffes de clădiri de birouri ajunge la 95.000 mp și include proprietăți importante precum Unirii View din centrul Bucureștiului, proiectul mixed-use Record Park din centrul orașului Cluj-Napoca, Paltim Offices din Timișoara, Muse, o clădire de birouri boutique din București și alte câteva proiecte din orașele regionale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima ediție a simpozionului științific TRIC, dedicat radiologiei intervenționale are loc la Târgu Mureș!

Articolul următor

Parcare supraterană în zona Muzeului Țării Crișurilor din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share