Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara a lansat o nouă platformă electronică, integral online, pentru preluarea sesizărilor.

Primăria Municipiului Timișoara a anunțat lansarea unei noi platforme de sesizări. Aceasta va fi disponibilă în primă fază pe browser, fiind momentan în testare ca aplicație mobilă. Platformele vechi de depus sesizări online vor fi închise.

Platforma de sesizări va putea fi accesată direct de pe https://sesizari.primariatm.ro sau de pe pagina primăriei la secțiunea de sesizări. Aplicația mobilă este în variantă de test, iar toți cetățenii care doresc să contribuie la îmbunătățirea ei se pot înscrie prin acest formular: https://forms.gle/KMcbBpVzQgBYhB3h9 . Aplicația mobilă va fi apoi disponibilă pe Google Play și App Store. O echipă de IT-iști dedicați este pregătită să rezolve orice potențiale erori într-un timp cât mai scurt.

„ Deschidem un nou capitol pentru primărie și eliminăm o problemă foarte veche, prin care sesizările primeau un răspuns, dar apoi nu erau trasate sarcinile, nu era integrată cererea în procedurile interne și problema rămânea nerezolvată. Sunt unele probleme din oraș pe care oricine poate înțelege că nu le putem rezolva în 30 de zile, așa cum ne cere legea să dăm un răspuns, cum ar fi, de exemplu, să reparăm o stradă. Acolo trebuie să o includem în planul de reparații, să alocăm un buget sau chiar să pornim demersurile pentru o investiție. Problema pe care o aveam înainte era că astfel de sesizări primeau răspuns și cu asta se închidea povestea. De azi, însă, problema nu mai dispare în neant, ci este fie rezolvată, fie intră într-un plan mai amplu și va fi rezolvată alături de alte probleme similare”, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Platforma nouă are o interfață modernă, care include o hartă de unde pot fi vizualizate sesizările cetățenilor. Tehnologiile folosite vor asigura o interfață îmbunătățită, iar în instituție sistemul va asigura un proces mult mai facil de analiză a sesizărilor pe cartiere, pe tipuri de problematici și structuri administrative care trebuie să colaboreze pentru rezolvarea problemelor sesizate.

„Intrăm într-un nou film de soluții digitale. Platforma face parte dintr-un ecosistem mai larg de soluții la care lucrăm pentru a transforma administrația într-una mai prietenoasă cu utilizatorii și mai transparentă. În spatele interfeței se află noi proceduri, noi moduri de lucru și noi tehnologii pe care le integrăm în primărie. Totul pentru a rezolva mai eficient problemele Timișoarei”, transmite Valentin Mureșan, consilier personal al primarului pentru transformare digitală și smart city.

Această platformă este primul punct de contact unic dintre primărie și cetățean, iar cetățeanul va primi răspunsul la sesizare direct prin SMS, dar și prin email. Sesizările vor putea fi urmărite și de pe platformă, împreună cu corespondența cu Primăria Municipiului Timișoara în demersurile pentru rezolvarea acestora.

Odată ce un utilizator adaugă o sesizare nouă în platformă, aceasta va fi trecută ca fiind „depusă” până când funcționarul public responsabil o deschide, urmând ca apoi angajații primăriei să verifice situația din teren și să traseze sarcinile pentru rezolvarea acesteia. Dacă situația transmisă de un cetățean nu ține de competența primăriei, ci de a unei alte instituții, atunci aceasta va fi redirecționată către instituția cu competență în domeniu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Experiment agricol la Timișoara. Inginerii Politehnicii au realizat o seră complet automată, cu panouri fotovoltaice și senzori performanți

Articolul următor

Firma din Arad care a ridicat stadionul Steaua vrea să repare o pasarelă pietonală pentru zece milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share