Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Toxinele de pe traseul Autostrăzii Transilvania vor fi eliminate

Consiliul tehnico-economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat proiectul tehnic pentru tratarea și eliminarea deșeurilor din solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) și mercur (Hg).

A fost avizat proiectul tehnic necesar tratării și eliminării deșeurilor din solul contaminat de la depozitul de deșeuri din comuna Moldovenești (județul Cluj).

Consiliul tehnico-economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat proiectul tehnic pentru tratarea și eliminarea deșeurilor din solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) și mercur (Hg).

Acestea au rezultat din eliberarea amplasamentului Autostrăzii Transilvania (A3) Brașov – Cluj – Borș, sectorul 2B, km 10+500 și sunt în depozitul temporar de deșeuri periculoase de la Fața Dealului, din comuna Moldovenești.

“Instalațiile necesare realizării activității de decontaminare a solului dețin autorizațiile integrate de mediu / autorizațiile de mediu pentru desfășurarea activităților în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Proiectul tehnic prevede decontaminarea unei cantități de 65.774 tone sol cu conținut de HCH și Hg. În perioada următoare vor demara lucrările necesare decontaminării solului depozitat”, conform CNAIR.

Reziduuri incinerate la final

Pentru decontaminarea solului din depozitul menționat sunt prevăzute activități de excavare de sol contaminat, evacuare de levigat, transport, sortare, spălare, desorbție termică, epurare de levigat și ape uzate, incinerare de reziduuri.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consiliul Județean (CJ) Cluj a reușit ca în exercițiile financiare 2007-2013 și 2014-2020 să atragă o finanțare europeană de 1 miliard de euro prin intermediul proiectelor de dezvoltare a județului implementate sau aflate în derulare.

Clujul a atras fonduri europene de 1 miliard de euro

Articolul următor
Premieră în piața românească de artă: opere din colecția scriitorului Marin Sorescu, alături de lucrări de artă contemporană semnate de artiști de top, sunt scoase la LAPC în cel mai mare eveniment de artă contemporană din acest sezon, LAPC.

Ghenie și Sorescu, în cea mai mare licitație de artă contemporană a sezonului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share