Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O cramă din Ghioroc – Arad, cu o tradiție de peste 180 de ani, scoasă la vânzare

default

Romania Sotheby’s International Realty anunță listarea spre vânzare a Pivnițelor și a Cramei Birăuaș, din județul Arad, la prețul de 950.000 de euro. Pachetul de vânzare cuprinde și 60.000 de sticle de vin premium îmbuteliate.

Proprietatea are o suprafață utilă de 1,260 mp și beneficiază de 10 camere, cinci băi și trei pivnițe pentru depozitare vinuri cu suprafața de 200 mp fiecare.

Terenul pe care este situat imobilul are o suprafață de 4 hectare, cu 3,13 hectare de plantație de viță certificată D.O.C Miniș și o livadă de pomi fructiferi.

Proprietatea se vinde împreună cu utilaje/ echipamente producție vin/distilat și prelucrare vie (lista completă disponibilă la cerere), un pachet de branding și ecommerce nou (site nou, shop online integrat, rebranding logo, etichete, cărți vizită, listă vin etc), contracte comerciale interne – retail și HoReCa, precum și export în China.

Povestea Cramei Birăuaș

Văzut de sus peisajul arată mult verde hașurat de doar trei drumuri paralele intersectate de alte două, aflate toate la mare distanță unele de celelalte, se arată în prezentarea de pe pagina Romania Sotheby’s International Realty.

Între ele este doar vegetație și, la o privire mai atentă, o zonă atrage atenția prin simetria rândurilor de viță de vie aliniată cuminte în șiruri paralele. O mică livadă separă via de cramă. La sol accesul pe proprietate se face printre stâlpii de cărămidă roșie ai porții, privirea remarcând în dreapta o casă cu personalitatea celor vechi și neinvinse, iar înainte via în toată splendoarea ei – sunt 3,13 hectare în inima arealului viticol D.O.C. MMiniș/ Crișana.

Este cultivat aici Cabernet Sauvignon într-un sistem de viticultură sustenabilă (procesul de certificare bio a plantației și a vinului a început în 2022). Strugurii sunt vinificați ca monosoi iar crama deține vintage-uri vechi de peste zece ani din struguri proveniți din vii vechi de 35-50 ani.

Din 1801

La Birăuaș se face vin din 1801, pe atunci sub numele Domeniile Josef Domany, furnizor oficial al Curții Imperiale de la Viena care dobândește acest statut de K.U.K. Hoflieferant în 1899 la Viena.

Activă din 2002, proprietatea deține partea cea mai valoroasă din aceste foste domenii, trei pivnițe și o parte din fostul domeniu viticol. Vița de vie ia în stăpânire domeniul nu doar în locurile alocate ei ci și pe la colțurile casei, îmbrățișând obloane vechi de lemn, urcând serpuitor până la streșini.

default

Alături de gardurile pitice de piatră ce separă zonele și stâlpii de lemn care susțin acoperișuri grele de țiglă roșcată, vântul ce adie printre ciorchinii grei spune povestea unei vieți împlinite prin pasiune și muncă în natură. Vinurile de la Miniș au fost premiate la Londra (1862, 1876) și Budapesta (1875, 1884) și nu și-au pierdut nici azi valoarea, primind premii și o cotație medie pe Vivino de 3,8/5. Ele au potențial de învechire fiind baricate în stejar francez iar în pachetul de vânzare intră și aproximativ 60.000 butelii stoc vin premium îmbuteliat.

Ce este scos la vânzare

Pe lângă cramă și echipamentele necesare vinului pe proprietate există și o mini-distilerie (cazan distilare în coloană cu talere Christian Carl) unde sunt produse distilate de înaltă calitate din vin și tescovină ( „Grappa“ ) și un vin special fortifiat („vin de noix“). Proprietatea se vinde ca afacere împreună cu utilaje/ echipamente producție vin/ distilat și prelucrare vie (lista completă disponibilă la cerere) și un pachet de branding și ecommerce nou (site nou, shop online integrat, rebranding logo, etichete, cărți vizită, listă vin etc), contracte interne retail (revânzători/ distribuitori + localuri specializate) și extern (China).

Alături de vie sunt și două corpuri de casă (colne vechi construite la mijlocul secolului XIX) de 380 mp în total, amenajate ca spațiu de degustare și relaxare, o clădire de producție de 210 mp, 200 mp de pivnițe boltite plus terase acoperite și un pod mansardabil de cca. 200 mp. Plantație viță de vie certificată D.O.C. Miniș Cabernet Sauvignon – anul 12, aprox 4800 plante/ ha pe 3,13 ha Livadă pomi fructiferi – aprox 80 meri, peri, caiși, pruni și smochini.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din Transilvania și-a găsit finanțare.

Liber la finanțare pentru „TGV”-ul Cluj – Episcopia Bihor

Articolul următor
La Iulius Mall Cluj (IMC), între 11 și 13 noiembrie, ai parte de trei zile de „vineri" în aceeași săptămână, care îți aduc „Bucurii pe loc".

Black Friday la Iulius Mall Cluj, cu reduceri de 70%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share