Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ANAF predă civismul fiscal în universitățile din Transilvania

Proiectul inițiat de fisc se derulează în universități din Cluj, Brașov, Alba sau Arad.

În această săptămână, Academia de Studii Economice, Școala Naţională de Studii Politice și Administrative și Universitatea Transilvania Brașov vor fi gazdele proiectului ANAF de creștere a gradului de conformare fiscală.

Vor fi furnizate studenților informații menite să sprijine integrarea optimă a acestora pe piața muncii și a antreprenoriatului, precum și creșterea civismului fiscal.

Seria de prezentări va continua, până în decembrie, la Universitatea din Craiova, Universitatea Babeș Bolyai – Cluj Napoca și Universitatea Aurel Vlaicu – Arad.

Proiectul ANAF a debutat cu succes, săptămâna trecută, la Universitatea Dunărea de Jos – Galați, Universitatea V. Alecsandri – Bacău și Universitatea 1 Decembrie – Alba Iulia.

Aprecierile studenților și ale profesorilor care au participat au determinat ANAF să îl continue și să îl deruleze și în anii viitori.

Unul dintre obiectivele imediate ale ANAF este acela de a promova o cultură în care conformarea fiscală voluntară să fie percepută drept o atitudine corectă, în care plata taxelor este atât o obligație legală, cât și un act de responsabilitate socială.

“ANAF își concentrează toate eforturile pentru creșterea gradului de conformare. Studiile efectuate arată că, pe termen lung, pentru îndeplinirea acestui deziderat, este necesară o educație fiscală timpurie și continuă.

Suntem convinși că implicarea comună ANAF – instituții de învățământ superior va conduce la creșterea conformării fiscale, implicit a civismului fiscal din România”, potrivit conducerii instituției.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Attila Cseke, ministrul dezvoltării, a semnat 25 de noi contracte finanțate prin componenta 10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Șimleul își cumpără autobuze electrice de 1,7 milioane euro

Articolul următor

Sălajul, Clujul și Timișul primesc 10 milioane de euro pe Valul Renovării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share