Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șimleul își cumpără autobuze electrice de 1,7 milioane euro

Attila Cseke, ministrul dezvoltării, a semnat 25 de noi contracte finanțate prin componenta 10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Localitatea din Sălaj se află în topul finanțărilor primite din această tranșă de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), alături de altele din județele Brașov și Hunedoara.

Attila Cseke, ministrul dezvoltării, a semnat 25 de noi contracte finanțate prin componenta 10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Contractele încheiate între autorități publice locale și MDLPA vizează achiziționarea de mijloace de transport nepoluante și stații de încărcare, iar valoarea totală a acestora este de 125 de milioane de lei.

Aceste proiecte se alătură celorlalte 15 contracte de finanțare semnate, până în prezent, prin componenta 10, FL – PNRR.

Contracte de finanțare semnate pentru Transilvania

  • Achiziționarea de microbuze nepoluante în orașul Zărnești (Brașov) – 1,4 milioane lei
  • Achiziționarea de vehicule nepoluante în comuna Rodna (Bistrița-Năsăud) – 2,9 milioane lei
  • Realizarea transportului public electric în orașul Baia de Arieș (Alba) și zona periurbană – 1,4 milioane lei
  • Achiziționarea unui mijloc de transport în comun nepoluant și a unor stații de încărcare în comuna Hodac (Mureș) – 1,4 milioane lei
  • Realizarea transportului public local cu mijloace ecologice în municipiul Brad și comuna Crișcior (Hunedoara) – 11,3 milioane lei
  • Implementare transport public în orașul Șimleu Silvaniei (Sălaj), prin achiziționarea de autobuze nepoluante – 8,5 milioane lei
  • Achiziționarea unui mijloc de transport în comun nepoluant și a unor stații de încărcare în comuna Solovăstru (Mureș) – 1,4 milioane lei
  • Achiziționarea unui microbuz nepoluant utilizat în scopuri comunitare pentru comuna Râu de Mori (Hunedoara) – 1,4 milioane lei
  • Achiziționarea de mijloace de transport nepoluante în Zona Metropolitană Brașov – 33 milioane

Atu în fața investitorilor

Administrația din Șimleu Silvaniei va aduce în oraș primele autobuze electrice, pe fonduri europene. “Trei autobuze noi-nouțe vor ajunge în perioada care vine pentru transportul șimleuanilor, cu finanțare europeană 100%. Este o premieră pentru noi și în felul acesta deschidem orașul pentru toți cei care trăiesc aici.

E unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus și care devine realitate. Vom călători în siguranță și în condiții moderne. Vrem să avem o conectivitate cât mai bună atât intern, cu localitățile aparținătoare, cât și cu unitățile administrativ teritoriale cu care ne învecinăm.

Ne dorim să venim atât în sprijinul cetățenilor, cât și în întâmpinarea unor potențiali investitori. Mobilitatea angajaților contează în luarea unor decizii ale operatorilor de a investi”, a declarat primarul Cristian Lazăr.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Din județul Brașov s-au calificat, în semifinala Arena Bucătarilor, Florin Ciobanu - Restaurant Muntele Brașov, Alexandru Vreme - Bistro Couchette, Adrian Stanciu - Restaurant Belvedere, Laurențiu Neamțu - Hotel Restaurant Aro Palace, Mihai Robert Petre - Addiction the Ranch.

Brașovul și Clujul dau grosul semifinaliștilor la Arena Bucătarilor

Articolul următor

ANAF predă civismul fiscal în universitățile din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share