Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambasadorul Finlandei în România laudă Oradea pentru dezvoltare

Primarul Oradiei, Florin Birta, și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, au primit joi, 25 aprilie 2024, vizita Excelenței Sale Leena Liukkonen, ambasadorul Finlandei în România, care a fost însoțită de Mircea Hotoleanu, Consul Onorific al Finlandei la Cluj-Napoca. Scopul principal al acestei vizite a fost consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări, cu accent pe cooperarea dintre administrația locală și firmele finlandeze care activează sau doresc să activeze în orașul nostru.

Ambasadorul finlandez a subliniat importanța acestor investiții pentru stimularea creșterii economice și crearea de locuri de muncă în regiune, exprimând încrederea în continuarea și extinderea acestui angajament din partea companiilor finlandeze pe modelul companiei Nokian Tyres. Ambasadorul a mai declarat că este impresionat de ritmul dezvoltării orașului Oradea și că acesta ar trebui să-și exporte modelele de bună practică și altor orașe din România.

 

Discuții

Discuțiile s-au axat mai apoi pe potențialul turistic al Oradiei și al județului Bihor, precum pe modalitățile de promovare a acestuia în străinătate. Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a evidențiat importanța promovării potențialului turistic al stațiunii Băile Felix în Finlanda, prin diversificarea ofertei pentru a satisface nevoile și preferințele vizitatorilor nordici și a subliniat, totodată, faptul că în anii 1980 stațiunea Băile Felix era deja o destinație cunoscută publicului finlandez.

În context, primarul Florin Birta a amintit importanța noilor conexiuni aeriene care vor lega Oradea de cele mai importante orașe din Europa și din lume, fapt care reprezintă o oportunitate extraordinară pentru dezvoltarea economică și turistică a orașului nostru.

Aceaste conexiuni aeriane vor constitui un pas semnificativ în direcția atragerii de investiții și promovării turismului, consolidând poziția Oradiei ca o destinație de interes internațional. Îi invităm pe turiștii și pe oamenii de afaceri finlandezi să viziteze Oradea, suntem convinși că vor fi plăcut impresionați de ce vor găsi aici”, a declarat primarul Florin Birta.

Un alt subiect important al discuțiilor a fost educația și schimbul academic între cele două țări. Ambasadorul a subliniat interesul crescut al studenților finlandezi pentru a studia medicina la Universitatea din Oradea, menționând că aceștia sunt foarte apreciați odată ce se întorc în Finlanda.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.

DEER predă energetica viitoarelor generații

Articolul următor
Consiliul Județean (CJ) a decis să intre în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca (PCN) și șapte comune învecinate pentru realizarea trenului metropolitan.

Clujul se asociază cu opt localități pentru trenul metropolitan

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share