Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașovul și Clujul dau grosul semifinaliștilor la Arena Bucătarilor

Din județul Brașov s-au calificat, în semifinala Arena Bucătarilor, Florin Ciobanu - Restaurant Muntele Brașov, Alexandru Vreme - Bistro Couchette, Adrian Stanciu - Restaurant Belvedere, Laurențiu Neamțu - Hotel Restaurant Aro Palace, Mihai Robert Petre - Addiction the Ranch.

Competiția gastronomilor va grupa, în semifinale, 24 de concurenți, majoritatea din Transilvania și Banat.

Din județul Brașov s-au calificat, în semifinala Arena Bucătarilor, Florin Ciobanu – Restaurant Muntele Brașov, Alexandru Vreme – Bistro Couchette, Adrian Stanciu – Restaurant Belvedere, Laurențiu Neamțu – Hotel Restaurant Aro Palace, Mihai Robert Petre – Addiction the Ranch.

Participanții din Cluj sunt Mihai Crișan – Hotel Golden Tulip Ana Dome, Dadiana Munteanu, Virgil Pușcaș – Epoca Bella, Sebastian Roșu – Pensiunea Floarea-Soarelui Smida, Alin Vădean – Horeca Culinary School Dej, iar din Timiș, Andreas Bălu Brian – Vinto – Gastro Wine Bar.

Concurenții se vor lupta, în 16-17 noiembrie, în competiția organizată de Selgros Cash & Carry. Considerată ca un etalon al profesionalismului și al excelenței în arta culinară, se adresează bucătarilor care reprezintă unități gastronomice și juniorilor care urmează o formă de învățământ cu profil gastronomic.

Concurs reluat după pandemie

„Ne bucurăm să reluăm această competiție după doi ani de pauză și să sărbătorim din nou împreună pasiunea pentru gastronomie”, a declarat Robert Hellwagner, CEO al Selgros România. Concursul va fi jurizat de nume importante din lumea gastronomică, maeștri în arta culinară: Cornelia Ghișoi, Ioan Florescu, Jakob Hausmann, Ciprian Nicolescu, Cristian Dumitru, Victor Melian și Emanuel Mocan.

16 seniori își vor disputa, în 16 noiembrie, unul dintre cele opt locuri în marea finală din 17 noiembrie. Cei opt finaliști vor primi diplome de participare și premii speciale din partea partenerilor. În funcție de punctajul oferit, Selgros oferă 100.000 de lei pentru primul clasat, 35.000 de lei pentru ocupantul locului II și 25.000 de lei pentru locul III. Restul finaliștilor vor primi câte 2.000 de lei, iar cei clasați pe ultimele opt locuri vor primi câte 1.000 de lei.

Opt juniori în finală

Opt juniori își vor demonstra talentul și abilitățile în cadrul finalei care va avea loc în 17 noiembrie. Fiecare primi o diplomă de participare și premii speciale. În funcție de punctajul obținut, Selgros va oferi 50.000 lei pentru câștigătorul locului I, 15.000 de lei pentru locul II și 10.000 de lei pentru locul III.

Următorii cinci clasați vor fi răsplătiți și ei cu câte 2.000 de lei. Printre finaliști se numără Adam Filip – Belvedere, Paul-Andrei Antohi – Transilvania, Paula Alexandra Pantia – La Strada Bistronomie (județul Brașov), David Toader – Solay Oradea (Bihor). Limita de vârstă la această categorie este 20 de ani împliniți la momentul înscrierii în concurs.

Arena Bucătarilor reprezintă șansa profesioniștilor de a se afirma în industria gastronomiei românești. Anul trecut, Selgros a adaptat formatul la contextul pandemic, organizând o acțiune de responsabilitate socială prin care au fost donate 2.000 de meniuri gătite de maeștri culinari de renume către persoane și familii aflate în dificultate din județul Brașov.

Selgros România este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de retail din țară cu o rețea națională de 23 de magazine și 4.500 de angajați. Selgros Cash & Carry este o companie care face parte din grupul Transgourmet, controlat de Coop Elveția, care deține 80 de magazine.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orădenii pot obține certificatul de nomenclatură stradală online

Articolul următor
Attila Cseke, ministrul dezvoltării, a semnat 25 de noi contracte finanțate prin componenta 10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Șimleul își cumpără autobuze electrice de 1,7 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share