Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SAJ Bihor, premiat la Congresul European de Medicină de Urgență de la Berlin

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Bihor a fost premiat în cadrul EUSEM 2022 – Congresul European de Medicină de Urgență de la Berlin, cu cea mai înaltă distincție acordată în cadrul EMS ANGELS AWARDS 2022.

SAJ Bihor a obținut statutul DIAMOND, în ceea ce privește îngrijirea prespitalicească pentru pacienți în cazul accidentelor vasculare cerebrale.

57 de echipe din 9 țări

Congresul European de Medicină de Urgență (EUSEM 2022) este un congres anual ce reunește profesioniști din domeniul serviciilor medicale de urgență și care atrage peste 3.000 de specialiști în medicină de urgență din întreaga lume. Aici au loc discuții și workshop-uri cu privire la noile evoluții în medicina de urgență și totodată se împărtășesc cele mai bune practici.

În cadrul ediției din acest an, cu ocazia EMS Angels Awards, ce premiază excelența îngrijirii pacienților cu AVC, un număr de 57 de echipe de medicină de urgență din 9 țări din Europa au fost înscrise în analiză.

Țările participante sunt Cehia, Italia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Ucraina și Ungaria, iar premiile sunt atribuite în baza unor criterii specifice liniilor directoare internaționale și în baza experienței unui comitet internațional pentru sistemul de medicină de urgență.

Criterii

Printre cele mai importante criterii, amintim: existența unui protocol formal pentru cazurile de accident vascular cerebral; existența unui program de formare și educare anual pentru accidente vasculare cerebrale; utilizarea unei scale specifice pentru gestionarea pacienților cu AVC; trimiterea de date pentru cel puțin 30 de pacienți consecutivi cu AVC, care au fost gestionați de serviciul respectiv de medicină de urgență în trimestrul anterior.

Premiul obținut de SAJ Bihor

Organizatorii, ANGELS INITIATIVE, au acordat în cadrul EMS ANGELS AWARDS de la EUSEM 2022, un număr de 20 de premii cu cel mai înalt statut, și anume DIAMOND, podium pe care s-a aflat și Serviciul de Ambulanță Județean Bihor.

Alături de SAJ Bihor, au fost premiați cu același statut servicii medicale de urgență din Cehia, Italia, Polonia, Spania, Slovacia și Ungaria.

Totodată, în cadrul evenimentului au mai fost decernate 21 de distincții PLATINUM și 16 de GOLD. Premii similare au fost acordate și altor 3 servicii județene din România, și anume Serviciul de Ambulanță București – Ilfov (Diamond), Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu și Serviciul de Ambulanță Județean Harghita (ambele cu Platinum).

Faptul că SAJ Bihor a fost recompensată în cadrul acestui eveniment cu cea mai înaltă distincție, DIAMOND, pentru îngrijirea prespitalicească a pacienților cu AVC, este din nou o dovadă a dedicării cu care colegii noștri, medici, asistenți și ambulanțieri deopotrivă, își înțeleg rolul și misiunea lor în activitatea de medicină de urgență. Le sunt recunoscător colegilor mei pentru eforturile pe care le depun zi de zi în slujba cetățenilor din Bihor”, a declarat manager interimar, Dr. Liciniu Venter.

Datele ce au stat la baza acordării acestor distincții au fost analizate pentru perioadele ce au fost transmise în intervalul trimestrului IV din 2021 și trimestrului III din 2022 .

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Oradea, dotat cu echipamente și sisteme moderne de control

Articolul următor

Leroy Merlin a lansat o nouă colecție de decorațiuni pentru perioada Crăciunului: 1.500 de produse tematice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share