Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTB-ENERGIE 2022. Vlad Ciobanu, Zecaph: “Înainte să fim prosumatori, să ne supraizolăm casele”

În prezent, din ce în mai multe clădiri produc mai mult decât consumă, însă accentul trebuie pus, înainte de generare, pe economisirea de energie.

Fondatorul companiei de consultanță în eficiență energetică Zecaph militează pentru supraizolarea clădirilor pentru a reduce sursele suplimentare de încălzire.

“În prezent, din ce în mai multe clădiri produc mai mult decât consumă, însă accentul trebuie pus, înainte de generare, pe economisirea de energie. Din păcate, în România se lucrează execrabil, la nivelul anilor ’90, noi am făcut teste la foarte multe clădiri. Din lipsa regulilor în construcții, în țara noastră este o diferență imensă între izolarea caselor.

În toate casele pasive în care am fost implicați am reușit să avem căldură în orice colț, nu numai în zona caloriferelor. La o izolare foarte bună, nevoia de încălzire devine tot mai mică, aproape că nu avem nevoie de pornirea unei surse suplimentare de căldură. Trebuie să menținem căldura înăuntru, să nu o risipim.

În mai multe localități din țară am creat clădiri la standarde de case pasive – benzinării la Zalău, Corbeanca, Autostrada 1. Înainte de panouri fotovoltaice, pompe de căldură, am apelat la supraizolare, ruperea punților termice”.

Proiecte majore de investiții energetice, prezentate la Sibiu

Cele mai importante proiecte, investiții și finanțări din domeniul energiei au fost prezentate, la Sibiu, în cadrul conferinței „Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, organizată de Transilvania Business, în colaborare cu Ghidul Primăriilor.

Partenerii evenimentului sunt: CIS Group, Prysmian Group, SNGN ROMGAZ SA, CALA, Instgaz, Geodata Services, Valserv, Crama Vinastia.

Evenimentul are loc miercuri, 16 noiembrie, la Hotel Hilton, unde participă reprezentanți din ministerele cheie și autoritățile publice asociate sectorului energetic, profesioniști din sectorul energetic, universități, bănci și asigurări, fonduri de investiții, consultanți și specialiști din spațiul privat, antreprenori din sectorul industrial și din alte domenii preocupați de găsirea unor soluții de eficiență energetică și consum rațional pentru business-urile lor.

Invitații dezbat evoluția pieței de energie electrică și gaze naturale din România și din UE, abordează problematici diverse și complexe care animă astăzi sectorul energetic și domeniile conexe. Discuțiile vor avea loc ținând cont de trei teme principale: Proiecte, investiții, finanțări; Tranziție energetică; Provocări pentru industrie – riscuri de securitate energetică, eficiență energetică și consum rațional.

Printre vorbitori se numără Terente Ciui – secretar de stat, Ministerul Economiei, Mircea Man – vicepreședinte ANRE, Silvia Vlăsceanu – director executiv HENRO, George Lazăr – secretar de stat, Ministerul Energiei, Ionuț Cristian Ciubotaru – Future Energy Task Force Leader, FPPG, Elena-Teodora Miron – Fundația FECID.

Au confirmat participarea și reprezentanți ai Distribuție Energie Electrică Romania, Transelectrica, SNGN Romgaz și ai Grupului E.ON. Joi, 17 noiembrie, Transilvania Business va organiza o altă serie de dezbateri, de data aceasta dedicată investițiilor publice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTB-ENERGIE 2022. Mariuș Șoflete: Dacă acum trei ani izolarea casei era un moft, acum avem cereri de proiecte pe 18 luni

Articolul următor

Goldring: companiile de energie de la bursă ar putea pierde 5% din venituri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share