Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTB-ENERGIE 2022. Virgil Zahan, CEO Goldring: ”Legătura dintre inflație și prețurile la energie e direct corelată”

Așa cum era de așteptat, companiile din domeniul energiei au avut un an cu rezultate chiar bune. Energia s-a vândut la prețuri excelente, iar rezultatele prezentate de companiile din domeniu, listate la bursă, o confirmă, am aflat în cadrul conferinței ”Industria energiei. Energia Industriilor. Energia investițiilor”.. Din păcate, aceste rezultate excelente, susținute de prețurile generoase ale energiei, au și un efect invers, cu efecte directe asupra populației largi, inflația…

Legătura dintre inflație și prețurile la energie e direct corelată, ne spune Virgil Zahan, CEO Goldring. Iar inflația va fi inamicul numărul unu din acest an, în ciuda eforturilor depuse de băncile centrale problema nu și-a găsit rezolvare prin majorarea dobânzilor de intervenție.

”Anul 2022 a fost furtuna perfectă. Inflația este inamicul numărul 1 din acest an, este la fel în SUA, în UE, în România. Băncile centrale, FED-ul, Banca Centrală Europeană, Banca Națională a României au intervenit și au majorat dobânda de referință, în speranța atragerii lichidității de pe piață. Dar nu pot ajunge astfel la baza acestui efect, la prețul energiei”, a spus Virgil Zahan, în cadrul conferinței ”Industria energiei. Energia Industriilor. Energia investițiilor”.

După ”petrecerea” prețurilor imense din energie, cu profituri pe măsură, vor avea efect de acum încolo, mai spune Zahan. ”Cheful” s-a încheiat și acum companiile din energie vor vinde la preț reglementat, ulterior vor aștepta statul, când va veni acesta cu diferența de preț. Iar aceasta va duce la blocarea unora dintre companiile din energie, mai spune Zahan.

Proiecte majore de investiții energetice, prezentate la Sibiu

Cele mai importante proiecte, investiții și finanțări din domeniul energiei au fost prezentate, la Sibiu, în cadrul conferinței „Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, organizată de Transilvania Business, în colaborare cu Ghidul Primăriilor.

Partenerii evenimentului sunt: CIS Group, Prysmian Group, SNGN ROMGAZ SA, CALA, Instgaz, Geodata Services, Valserv, Crama Vinastia.

Evenimentul are loc miercuri, 16 noiembrie, la Hotel Hilton, unde participă reprezentanți din ministerele cheie și autoritățile publice asociate sectorului energetic, profesioniști din sectorul energetic, universități, bănci și asigurări, fonduri de investiții, consultanți și specialiști din spațiul privat, antreprenori din sectorul industrial și din alte domenii preocupați de găsirea unor soluții de eficiență energetică și consum rațional pentru business-urile lor.

Invitații dezbat evoluția pieței de energie electrică și gaze naturale din România și din UE, abordează problematici diverse și complexe care animă astăzi sectorul energetic și domeniile conexe. Discuțiile vor avea loc ținând cont de trei teme principale: Proiecte, investiții, finanțări; Tranziție energetică; Provocări pentru industrie – riscuri de securitate energetică, eficiență energetică și consum rațional.

Printre vorbitori se numără Terente Ciui – secretar de stat, Ministerul Economiei, Mircea Man – vicepreședinte ARE, Silvia Vlăsceanu – director executiv HENRO, George Lazăr – secretar de stat, Ministerul Energiei, Ionuț Cristian Ciubotaru – Future Energy Task Force Leader, FPPG, Elena-Teodora Miron – Fundația FECID

Au confirmat participarea și reprezentanți ai Distribuție Energie Electrică Romania, Transelectrica, SNGN Romgaz și ai Grupului E.ON. Joi, 17 noiembrie, Transilvania Business va organiza o altă serie de dezbateri, de data aceasta dedicată investițiilor publice.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Există o previziune a consumului de gaze naturale, avem deja o reducere cu 9,4% în primele nouă luni ale anului, tendință care se va menține în următorii doi ani.

CTB-ENERGIE. Mihai Verșescu, PATRES: “Fără fotovoltaice pe terenurile agricole închidem de tot becul”

Articolul următor

Conferințele Transilvania Business: Investițiile publice de succes din Transilvania, prezentate la Sibiu

Citește și:
Citeste mai mult

Clujul găzduiește Aviation-Event 2023

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) a oferit un preambul al conferinţei internaţionale de aviaţie. Au fost prezenți…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share