Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul își strânge relațiile comerciale cu Ungheniul

40 de companii din județul Maramureș și din Ungheni (Republica Moldova) au participat, la Centrul de Instruire și Marketing Gheorghe Marcaș din Baia Mare, la o misiune economică.
Organizațiile economice maramureșene vor să își ducă afacerile dincolo de Prut | Foto: CCIM

Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a organizat o misiune economică pentru dezvoltarea relațiilor cu Republica Moldova.

40 de companii din județul Maramureș și din Ungheni (Republica Moldova) au participat, la Centrul de Instruire și Marketing Gheorghe Marcaș din Baia Mare, la o misiune economică. Companiile activează în agricultură, tehnologia informației, fabricarea de confecții metalice, comerțul cu materiale de construcții, în turism, publicitate și sport

Întâlnirile business-to-business au fost organizate de CCIM și Filiala Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCIRM) în cadrul misiunii economice planificată în urma participării delegației de peste Prut la Expoziția Rivulus Dominarum.

Președintele CCIM, Florentin Tuș, și directorul Filialei Ungheni, Dorin Budeanu, au semnat un acord de cooperare. Acesta are ca obiective principale dezvoltarea și diversificarea schimburilor comerciale, cooperarea economică bilaterală, respectiv promovarea relațiilor economice între reprezentanții mediului de afaceri din cele două țări.

Maramureș Business Club, prezent la networking

Mai bine de două ore, antreprenorii din Maramureș și Ungheni au discutat despre oportunitățile de afaceri din cele două regiuni, au promovat serviciile companiilor și au consolidat relațiile parteneriale prin stabilirea pentru 2023 a câtorva schimburi de experiență, vizite de lucru ori promovarea de mostre de produse în show-room-uri din Republica Moldova.

La această acțiune au fost prezente și câteva companii membre ale Maramureș Business Club, fondat de Ciprian Borșan. Cele mai multe companii din Maramureș au reprezentat domeniul agriculturii, la discuții fiind prezenți administratori de depozite de cereale, depozite de legume-fructe, fermă de afine.

Comuna Mireșu Mare a avut o reprezentare semnificativă, profilul său și producătorii de legume din zonă fiind promovați de primarul Ioan Mătieș, respectiv de viceprimarul Gheorghe Tinc. Un producător de confecții metalice din Ungheni, aflat în căutare de parteneri de afaceri în Maramureș, a identificat două companii locale cu experiență în domeniu și a efectuat vizite de lucru la sediul lor. Misiunea economică a promovat și oportunitățile de investiții în zona economică liberă Ungheni-Business.

Interes pentru construcții, energie și IT

Un alt administrator al unei companii din Ungheni care se ocupă cu comerțul materialelor de construcții a venit cu scopul de la efectua o vizită și de a purta discuții cu un grup de firme din județ ce are ca obiect de activitate producția și comercializarea de posturi de transformare compacte, tablouri electrice de medie și joasă tensiune și comercializarea de echipamente de medie și joasă tensiune.

Un interes deosebit a fost și pentru zona IT, la această secțiune înscriindu-se cinci companii din Maramureș reprezentative în domeniu. Câteva companii din Republica Moldova au dorit să interacționeze cu autorități publice locale județene, motiv pentru care la această activitate a fost invitat și Consiliul Județean Maramureș (reprezentat de Dan Cocoșilă, consilier superior Birou relații publice, secretariat ATOP și relații internaționale).

Din delegația moldoveană a făcut parte și șeful Direcției Economie a Consiliului Raional Ungheni care a purtat discuții cu autoritățile publice prezente la misiunea economică și cu două companii care activează în domeniul turismului. Un consilier local din Ungheni interesat de colaborări cu cluburi sportive din Maramureș a punctat câteva idei de proiecte cu Leontin Pop, consilier local la Baia Mare și președinte al Comisiei sport. Împreună au vizitat câteva obiective sportive, printre care și Complexul Lascăr Pană.

Acțiune reluată după patru ani

“Ne bucurăm ca după aproape patru ani să reluăm astfel de acțiuni care vin în sprijinul mediului de afaceri, care contribuie la identificarea unor potențiali parteneri de afaceri pentru companiile din Maramureș și nu numai.

Iată că organizația noastră își consolidează colaborarea cu Republica Moldova prin semnarea unui nou acord de cooperare, cu omologii noștri din Ungheni, și suntem bucuroși că am reușit să identificăm pentru delegația prezentă în Baia Mare parteneri de discuții B2B în domeniile solicitate de aceștia.

S-au concretizat noi relații parteneriale, s-au pus bazele unor noi parteneriate de afaceri și din feed-back-ul transmis de colegii noștri din Ungheni, cu siguranță anul 2023 va aduce o misiune economică similară peste Prut”, a spus președinte CCIM.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Astfel, Black Friday continuă cu oferte de nerefuzat și cu reduceri de până la 70% la o gamă extinsă de produse

Black Friday continuă la Iulius Mall Cluj

Articolul următor
Festivalul Brazilor de Crăciun (FBC) prezintă în fiecare an concepte unice, creații care spun o poveste.

Untold participă la Festivalul Brazilor de Crăciun

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share