Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Târg de Crăciun cu panouri fotovoltaice la Cluj

Dezvoltatoriul de proiecte solare mari Parapet.ro și Primăria Cluj-Napoca au încheiat un parteneriat pentru a face primii pași pentru reducerea consumului de energie în cadrul unui eveniment public, prin montarea de panouri fotovoltaice pe căsuțele existente în Târgul de Crăciun.

Energia verde va fi marcată la Cluj-Napoca de astfel de panouri în vederea creării un eveniment sustenabil.

Dezvoltatorul de proiecte solare mari Parapet.ro și Primăria Cluj-Napoca au încheiat un parteneriat pentru a face primii pași pentru reducerea consumului de energie în cadrul unui eveniment public, prin montarea de panouri fotovoltaice pe căsuțele existente în Târgul de Crăciun.

Energia regenerabilă produsă astfel va scădea costurile târgului, care cu timpul va deveni un eveniment sustenabil din punctul de vedere al eficienței energetice. Acesta și-a deschis porțile, în 18 noiembrie, în Piața Unirii, și va dura până în  31 decembrie.

“Iarna vor fi cantități mai mici, față de sezonul de vară, dar energia se produce. Dacă este lumină, celulele fotovoltaice generează energie, indiferent de anotimp. Cantitatea produsă este cea variabilă.

Panourile fotovoltaice pot genera energie indiferent de condițiile meteo și de anotimp, chiar și atunci când este înnorat, atâta timp cât este lumină. Aceste sisteme se alimentează de la lumina solară, și nu de la căldură. Cele 20 de panouri montate pe căsuțe însumează 10,9 kWp. Producția preconizată, conform locației de montaj”, potrivit Parapet.ro.

Acesta este contractor și dezvoltator de proiecte solare mari. În ultimii patru ani a dezvoltat, proiectat, construit și asigurat mentenanță pentru 150 de proiecte fotovoltaice, în 15 țări din Europa. Panourile fotovoltaice instalate de Parapet.ro au o putere totală de 500 MWp.

Producătorii locali, prezenți la târg

„Pregătim o ediție în care tema e relaxarea. Cred că toți avem nevoie de relaxare, după doi ani atât de grei și de complicați”, a spus Mihai Oprean, organizatorul evenimentului. Printre activități se numără concerte, întâlniri cu personaje de poveste, povești, teatru, ateliere creative, vizite în Căsuța Moșului, tramvaiul lui Moș Crăciun.

Cele 120 de ore de muzică vor cuprinde zeci de concerte pe scena amplasată în Piața Unirii, printre care Voltaj, Direcția 5, Semnal M. Li se vor alătura zeci de coruri și grupuri de colindători de la grădinițele, școlile și liceele din oraș. Tramvaiul lui Moș Crăciun va circula pe toată durata târgului, între orele 16:00-18:00, pe traseul Gară – Bucium.

86 de căsuțe cu bunătăți și cadouri de la producători locali, caruselul, bradul împodobit, roata panoramică vin să completeze decorul. Radioul Răcnetul lui Rudolf va difuza cele mai frumoase piese de Crăciun. Târgul este organizat de Bigtime Production și Club Arena, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și Visit Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Platforma Weddingram conectează furnizori de pe tot cuprinsul României, dar și persoanele interesate de organizarea acestor evenimente.

Platforma Weddingram va integra marile orașe din Banat și Transilvania

Articolul următor
Astfel, Black Friday continuă cu oferte de nerefuzat și cu reduceri de până la 70% la o gamă extinsă de produse

Black Friday continuă la Iulius Mall Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share