Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aplicație mobilă din fonduri europene pentru serviciul de salubrizare din Bihor

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group a demarat un proiect cu fonduri europene pentru dezvoltarea unei aplicații mobile dedicată managementului deșeurilor din județul Bihor. Acesta este primul proiect european derulat de asociație.

Aplicația va conține un ghid cu modul corect de colectare și separare a deșeurilor, informații privind graficele de colectare din fiecare oraș sau comună și informații privind centrele de colectare a deșeurilor voluminoase. Totodată, va exista posibilitatea de a raporta deșeurile abandonate și de a face sugestii sau sesizări. Aplicația va fi disponibilă în mod gratuit atât pe telefonul mobil, cât și pe PC.

„Aplicația va fi lansată la începutul anului 2023. Ecolect Bihor a depus spre finanțare și alte proiecte cu fonduri europene. Prin intermediul lor ne dorim să îmbunătățim funcționarea sistemului de colectare și tratare a deșeurilor din județul nostru și să îmbunătățim comunicarea dintre cetățeni și autoritățile responsabile. Obiectivul nostru final: un Bihor Curat!”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor și președinte al Ecolect Bihor.

Cursuri

Cursuri organizate în cadrul proiectului

Tot în cadrul proiectului, în perioada 15 – 17 noiembrie 2022, au fost organizate cursuri în domeniul managementului deșeurilor cu responsabili de mediu din toate primăriile din Bihor.

Valoarea totală a proiectului „Aplicație integrată privind managementul deșeurilor în județul Bihor” este de 407.261,50 lei, inclusiv TVA, din care contribuția Uniunii Europene din FSE este de 339.248,84 lei și contribuția din bugetul național – 59.867,43 lei. Valoarea cofinanțării eligibile a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group este de 8.145,23 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni, respectiv 24.08.2022 – 23.06.2023.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Arad, primul județ din România cu magistrala feroviară modernizată 100%

Articolul următor

Luminițele de sărbători se aprind la Oradea în 2 decembrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share