Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTP România – centru R&D de 40 de mil. euro pentru Diehl Controls, la Brașov

CTP România va construi pentru producătorul german de înaltă tehnologie Diehl Controls un centru de cercetare și dezvoltare de 40 de milioane de euro în noul său proiect, CTPark Brașov

  • Proiectul Diehl Controls prevede construcția built-to-suit (BTS), pe o suprafață de 18.000 mp, a unui centru de cercetare și dezvoltare și a unei unități de producție și marchează primul parteneriat al CTP cu producătorul german de înaltă tehnologie.
  • Această construcție va face parte din noul parc de business de 50.000 mp, CTPark Brașov, și va fi livrată în S2 2024.
  • Fabrica Diehl din România va crea inițial 200 de locuri de muncă, urmând să ajungă la peste 600 până la sfârșitul anului 2027

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale listat la bursă din Europa Continentală, după suprafața închiriabilă brută, a semnat un contract pentru construcția unui centru de cercetare și a unei unități de producție cu compania germană Diehl Controls, un producător global de top în domeniul high-tech, care devine astfel primul chiriaș al noului său parc de afaceri de 50.000 mp din orașul Brașov, în centrul României. Centrul de cercetare și dezvoltare și unitatea de producție de 18.000 mp built-to-suit (BTS) implică o investiție inițială de 15 milioane de euro, care urmează să crească până la 40 de milioane de euro în următorii 10 ani. Această dezvoltare marchează primul parteneriat al Diehl Controls cu CTP și reprezintă a treia unitate de producție din Europa a producătorului german.

CTPark Brașov este situat la nordul orașului, pe DN13, are legături bune cu transportul public și cu aeroportul din apropiere și oferă spații flexibile pentru distribuție sau producție. Diehl Controls dezvoltă și produce componente și sisteme electronice. Prima fază a proiectului BTS de la CTPark Brașov este programată pentru livrare în a doua jumătate a anului 2024. Diehl Controls face parte din grupul german Diehl Group, care are aproximativ 17.000 de angajați la nivel Mondial, în cinci divizii.

Josef Fellner, CFO, Diehl Controls, a declarat: Suntem încântați să facem echipă cu CTP pentru a construi a treia noastră fabrică de producție din Europa, datorită experienței lor de dezvoltare în România. Aceasta este o investiție pe termen lung, care va depăși 40 de milioane de euro în următorul deceniu. Brașovul este situat strategic în centrul României, oferă o infrastructură foarte bună și este o destinație industrială preferată și pentru că oferă access la forță de muncă înalt calificată. Toate acestea au fost criterii importante pentru noi atunci când am selectat locația pentru noua noastră investiție. Prin acest proiect ne propunem să contribuim pe termen lung la dezvoltarea economică viitoare a orașului Brașov și a restului regiunii“.

Diehl Controls operează în prezent două fabrici de producție în Europa: una la sediul central al companiei din Wangen, în apropiere de granița germano-elvețiană, cu aproximativ 550 de angajați, și o alta în Namyslow, lângă Wroclaw, în sud-vestul Poloniei, unde are aproximativ 1 300 de angajați.

Ana Dumitrache, Country Head CTP România, a declarat: “Ne consolidăm poziția în Brașov și în regiune cu un nou parc de afaceri de 50.000 mp. Suntem mândri să urăm bun venit Diehl Controls ca prim chiriaș la CTPark Brașov și să contribuim la atragerea unei investiții atât de importante în România. Decizia Diehl de a stabili o operațiune aici este încă o confirmare a poziției strategice a României în Europa și a acreditărilor sale remarcabile ca destinație de nearshoring, atât pentru spațiile logistice, cât și pentru producție”.


în noua unitate de producție, Diehl Controls de la CTPark Brașov va crea peste 200 de noi locuri de muncă până la sfârșitul anului 2024, presupunând că atât procedurile de aprobare, cât și construcția propriu-zisă vor decurge conform planului. Se preconizează că acest număr va crește la peste 600 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2027. Diehl Controls, în cooperare cu administrația orașului Brașov, intenționează să sprijine și să dezvolte în comun programul de învățământ dual al Universității Transilvania pentru profesioniști calificați, tehnicieni și ingineri, creați de piața locală. Un criteriu important pentru acest parteneriat a fost faptul că sistemul de formare existent în Brașov este comparabil cu cel din Germania. Pentru Diehl, acesta a fost un criteriu de decizie important pentru selectarea locației, în vederea obținerii de lucrători calificați buni pentru fabrica de producție din Brașov.

România este a doua cea mai mare piață a CTP din Europa, reprezentând peste 2,3 milioane de metri pătrați de depozite de clasă A în 15 orașe, printre care: Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

Diehl este o companie de familie, independentă din punct de vedere financiar, fondată în 1902, care are aproximativ 17.000 de angajați în întreaga lume, în cinci sectoare industriale. Diehl Controls produce produse și soluții tehnice pentru aparate de uz casnic și industrial, cum ar fi pompe de căldură, mașini de spălat, frigidere și sisteme de gestionare a bateriilor. Printre clienții săi se numără BSH, Electrolux, Haier, Miele, Panasonic, Stiebel Eltron, Stihl, Vaillant sau Whirlpool. Diehl Controls are aproximativ 3.700 de angajați la nivel global.

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 9,9 milioane m² de spații în zece țări. CTP este singurul dezvoltator din regiune cu întregul său portofoliu certificat BREEAM și cu operațiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon începând cu 2021, ceea ce subliniază angajamentul său de a fi o afacere sustenabilă.

Total
18
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea a depus cererea de finanțare a Centrului intermodal prin POIM

Articolul următor

Drumul județean ce leagă Lipova de Timiș, modernizat prin Programul „Anghel Saligny”

Citește și:
Citeste mai mult

Un nou pasaj subteran în Oradea

Un pasaj subteran în intersecția T. Vladimirescu – Oneștilor va facilita ieșirea din oraș spre autostradă. Consiliul Local…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
18
Share