Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiția Knauf de la Cluj intră în linie dreaptă

Întâlnirea de lucru pe care am avut-o cu reprezentanții companiei Knauf a fost marcată de vești bune.
Diriguitorii Huedinului s-au arătat mulțumiți de veștile primite de la conducerea regională a Knauf

Administrația locală a orașului clujean Huedin a avut o întrevedere cu delegația concernului german în legătură cu viitoarea fabrică din zonă.

“Întâlnirea de lucru pe care am avut-o cu reprezentanții companiei Knauf a fost marcată de vești bune. Au participat Janis Kraulis și Todor Delovski – directori regionali ai Knauf pentru Europa de Est, Andreea Ștefan – director financiar pentru România, Roxana Sumanaru – director achiziții și logistică pentru România, Mihai Marinescu Mihai – director de vânzări pe România, Agnes Vincze – director fabrică.

Investitorul ne-a informat despre faptul că studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al noii fabrici din Huedin au fost finalizate și că urmează să treacă în etapa următoare: selectarea antreprenorului general care va construi fabrica.

Construcția va demara anul viitor. Am discutat despre relația foarte bună pe care compania dorește să o aibă cu administrația publică locală a orașului cât și cu întreaga comunitate. Sunt optimist că această investiție se va derula conform planificării și că va aduce numeroase beneficii pentru comunitatea noastră”, spune primarul Huedinului, Mircea Moroșan.

Fabrici noi în județele Mureș și Cluj

Grupul Knauf, din care fac parte Knauf Insulation România și Knauf Gips, doi dintre cei mai importanți jucători de pe piața materialelor de construcții, a anunțat investiții de 211 de milioane de euro. Ele se vor concretiza prin dezvoltarea a două unități de producție în județele Mureș și Cluj, pentru materiale de izolații, respectiv gips-carton și profile metalice, care vor genera 200 de noi locuri de muncă.

Investițiile au ca obiective încurajarea producției locale a materialelor de construcții, oferind posibilitatea României de a asigura o parte din necesarul intern și de a deveni un exportator în regiune, în contextul în care lanțurile de aprovizionare sunt afectate și influențează capacitatea logistică europeană.

Vor prelucra materia primă de la Leghia

Investiția în noua fabrică Knauf Insulation de la Târnăveni (Mureș) se ridică la 135 de milioane de euro, iar cea în fabrica de plăci din gips-carton și profile metalice Knauf Gips de la Huedin, la 76 de milioane de euro.

Lucrările la fabrica din județul Cluj vor demara anul viitor, urmând ca producția să înceapă în a doua jumătate din 2024. Fabrica din Huedin va fi dotată cu cea mai inovativă tehnologie din domeniul cuptoarelor și uscătoarelor. Numărul de locuri de muncă nou create va ajunge la 100. Unitatea va prelucra materie primă de la carierele de gips din Leghia.

Aceasta va avea o capacitate anuală de 30 milioane mc și va produce întreaga gamă de plăci din gips-carton de la cele standard până la cele speciale pentru protecție la foc, rezistență la umiditate și cu performanțe de izolare fonică superioară. Fabrica de la Huedin va acoperi cererea din nordul țării, iar pentru cea din sud este preconizat a se continua importurile din Bulgaria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aramis, cel mai mare exportator autohton al României

Articolul următor

ANUNT INCEPERE PROIECT SEMAGRO STAR SRL

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share