Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Științe Agricole Cluj, inclusă în Tunelul Timpului

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca organizează Expoziția ”Tradiție și modernitate”, o incursiune în istoria instituției de învățământ superior, de la înființarea sa, în 1869, și până în prezent.
Expoziția înfățișează principalele unități aflate în proprietatea instituției de învățământ | Foto: USAMV

O incursiune în istoria universitară este înfățișată în cadrul expoziției în aer liber ”Tradiție și modernitate”, la Tunelul Timpului, până în 10 ianuarie 2023.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj organizează expoziția ”Tradiție și modernitate”: de la înființarea sa, în 1869, până în prezent. Expoziția în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, în cadrul structurii Tunelul Timpului, este amplasată în aer liber, pe zona pietonală a Bd. Eroilor, lângă Monumentul Memorandiștilor, și este disponibilă spre vizionare.

Pasionații de istorie academică pot admira documente și fotografii, unele în premieră, despre înființarea și primii ani de existență ai universității clujene, dar mai ales despre personalitatea marcantă a lui Mihai Șerban, director și primul deținător al titulaturii de rector al USAMV Cluj.

”Prin această expoziție unică, ne dorim să subliniem rolul important pe care universitatea noastră l-a avut în comunitatea locală, naţională şi internaţională de-a lungul timpului. Evocăm personalitatea profesorului Mihai Şerban și contribuţia lui majoră la făurirea Marii Uniri, alături de alte personalităţi ale epocii.

Apoi pe profesorii noștri, care şi-au adus aportul la pregătirea atâtor generaţii de studenţi, evoluţia în timp și performanţele în cercetare la USAMV Cluj-Napoca sau acțiunile cu impact în comunitate. Universitatea noastră se bucură de o îndelungată tradiţie în aria învăţământului superior agricol. Prin conexiunile create în timp, dar şi graţie realizărilor notabile pe care le-au obţinut cadrele noastre universitare, USAMV poate fi considerată un reper fundamental în lumea academică națională și internațională.

Suntem onorați de faptul că această expoziție istorică începe în preajma Zilei Naționale a României, iar evocarea personalității prof. Mihai Șerban reprezintă o legătură peste timp cu momentul Marii Unirii din 1918”, a precizat rectorul Cornel Cătoi. Expoziția mai reliefează transformările și progresul procesului de educație și cercetare până în zilele noastre, precum și etapele de dezvoltare ale USAMV.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat proiectul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc (SPM), în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj, propus la finanțare pe PNRR

Articolul următor

Festivalul-concurs „D’ale porcului” dă startul sărbătorilor de iarnă la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share