Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj, propus la finanțare pe PNRR

Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat proiectul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc (SPM), în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Administrația județeană clujeană va depune proiectul unității medicale în vederea finanțării din bani europeni.

Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat proiectul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc (SPM), în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Profităm de această oportunitate pentru a construi, cu fonduri nerambursabile, cea mai modernă unitate medicală pediatrică din țară. SPM este cel mai important proiect al Clujului în domeniul sănătății, edificiul medical ultramodern urmând să deservească pacienți din întreaga Românie”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj

Proiectul forului administrativ județean are o valoare de 1,6 miliarde de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, dintre care 60% reprezintă valoarea finanțării nerambursabile din PNRR, iar 40% este contribuția proprie a CJ Cluj.

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero după Revoluție de către o autoritate publică din România va fi edificat pe un teren de 17 ha, în cartierul clujean Borhanci. Acesta va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 pentru spitalizarea de zi și 30 aferente terapiei intensive.

Unitatea cu profil regional, care va constitui și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micilor pacienți.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
A început cea de-a treia rundă de vânzare, iar prețurile pornesc de la 139 de euro plus taxe și sunt disponibile abonamente General Access, Risk-Free și VIP.

Untold, la a treia rundă de abonamente

Articolul următor
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca organizează Expoziția ”Tradiție și modernitate”, o incursiune în istoria instituției de învățământ superior, de la înființarea sa, în 1869, și până în prezent.

Universitatea de Științe Agricole Cluj, inclusă în Tunelul Timpului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share