Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bursa de Valori, inscripționată pe o monedă

Sucursalele din Timiș și Cluj ale Băncii Naționale a României (BNR) vor începe comercializarea unei monede aniversare din argint.

Din 5 decembrie, BNR va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori București (BVB). Caracteristicile sunt: metal – argint, valoare nominală – 10 lei, titlu – 999‰, formă rotundă, diametru – 37 mm, greutate – 31 g, cant zimțat, calitate proof.

Aversul monedei prezintă sediul actual al BVB, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2022”. Reversul monedei prezintă o imagine de epocă a sediului vechi al BVB și inscripțiile „BURSA DE VALORI BUCURESTI” și „140 ANI”.

Tiraj de 5.000 de piese

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză, franceză. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint va fi de 450 de lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, inclusiv certificatul de autenticitate. Monedele din argint cu tema 140 de ani de la înființarea BVB au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea lor în circuitul numismatic se realizează și prin sucursalele regionale din Bucureşti, Constanța, Dolj sau Iaşi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aniversarea Lions Club Cluj-Napoca Transilvania, la 20 de ani de activitate în sprijinul comunității locale, a fost un eveniment pregătit cu minuțiozitate.

Lions Club Transilvania a făcut două decenii la Cluj

Articolul următor

Trofeul „D’ale porcului” a fost câștigat de echipa comunei Valea lui Mihai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share