Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șase asocieri de firme vor să construiască Centrul intermodal Oradea

Valoarea estimata a achiziției: 54.186.266,00 lei fără TVA.

Data limită de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziție publică prin licitație deschisă având ca obiect execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transport rutier și feroviar și în zona gării CFR Episcopia Bihor” a fost 7 decembrie.

Ofertanți

Ofertele au fost depuse de către următoarele societăți:

  1. Dumexim, având ca subcontractanți pe S&H Security Solutions, SC Mardion SRL, Abed Nego Com;
  2. Drum Asfalt, având ca subcontractanți pe Precon Transilvania SRL, Proiect Install Gaz, Ritmoteh SRL, pe Al.Se.Ro Impex și pe Abed Nego Com;
  3. Asocierea formată din Flodor Transcom SRL – lider de asociere și Inrotur – asociat, având ca subcontractanți pe Gan Trading SRL, Electro Vital și Arcada Company;
  4. Asocierea formată din Madlev Cons – ofertant lider, Termopro Edil SRL – asociat 1, Construcții Bihor – asociat 2 și Prenis S.R.L. – asociat 3, având ca subcontractanți pe Elesal S.R.L. și pe Abed Nego Com;
  5. Asocierea formată din Avril ofertant lider și GDO MOV Impex S.R.L – asociat;
  6. Asocierea formată din Costa V.O.C. Impex – ofertant lider și Asfamixt – asociat, având ca subcontractanți pe Utilitar Fluid Construct S.R.L., pe Ergocon, pe GHP Intelligent Systems și pe Abed Nego Com.

Proiect în evaluare

Proiectul este în evaluare, fiind depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient.

Acesta prevede construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare, care vor fi utilizate pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor ce vor fi transportate prin intermediul centrului intermodal. Se va construi o platformă de beton între cele două linii, o clădire administrativă de tip container în care să se desfășoare partea logistică, parcare pentru camioane, împrejmuirea terminalului intermodal, iluminat și racordul la utilități.

Oradea – hub pentru transportul de mărfuri

Municipiul Oradea va deveni un hub pentru transportul de mărfuri, fiind situat în apropiere de Autostrada Transilvania și drumul expres Oradea-Arad, iar calea ferată Cluj – Napoca – Oradea – Episcopia Bihor va fi electrificată. Centrul intermodal va fi conectat printr-un drum de legătură la E60/DN1. Prin implementarea proiectului zona va deveni un puternic nucleu economic la nivelul întregii regiuni Nord-Vest. Acest proiect are un rol cheie pentru transportul de mărfuri din Oradea și județul Bihor și va asigura transferul mărfurilor în relație cu statele din vestul Europei, dar și cu alte zone din România. Transportul de mărfuri feroviar este mult mai puțin poluant și mai ieftin, fiind încurajat la nivel european în raport cu transportul rutier. Totodată, acest proiect contribuie la creșterea competitivității economice a companiilor din Oradea și județul Bihor, deoarece costurile cu transportul mărfurilor vor scădea ca urmare a construirii acestei facilități.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spital de boli infecțioase la Oradea, de circa 600 milioane de lei, finanțat prin PNRR

Articolul următor

Pensiile private, sub supraveghere mai strictă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share