Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gala Comunității Bihorene și-a desemnat câștigătorii

Fundația Comunitară Oradea a organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și proiectele care au avut impact în comunitate în perioada 2020-2022.

După 3 ani de la ultima ediție, Gala Comunității Bihorene a adunat mai bine de 180 de participanți: companii, persoane publice, ONG-uri și persoane fizice.

Publicul bihorean a fost invitat să își exprime aprecierea față de oamenii și proiectele cu impact major în comunitatea bihoreană. Au fost făcute peste 800 de nominalizări care au fost jurizate de consiliul director al Fundației, iar în cadrul Galei au fost desemnați câștigătorii fiecărei categorii.

Câștigători

Conelia Vesea – Promotor al excelenței școlare FOTO: REMUS TODERICI

Promotor al excelenței școlare – Cornelia Vesea, formatorul național care a implementat o alternativă educațională nouă în Oradea – Step by Step, în cadrul Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” Oradea. Alternativa funcționează de 25 de ani.

Promotor al culturii și artei – Alexandru Badea, tenor român cu o carieră apreciată la nivel internațional, care a adus la Oradea festivalul European Music Open, prin care a prilejuit publicului orădean intalnirea cu artişti de talie internaţională şi personalităţi importante ale culturii contemporane.

 

Alina Silaghi – Excelența în meserie FOTO: REMUS TODERICI

Excelență în meserie – Alina Silaghi, director general la Agenției de Dezvoltare Locală Oradea. Premiul i-a fost acordat pentru munca depusă în promovarea municipiului Oradea ca destinație de investiții.

Voluntarul anului – Claudia Buran, profesor la Colegiul Național “Samuil Vulcan” Beiuș. Premiul i-a fost acordat pentru acțiunile de voluntariat făcute prin intermediul Asociației “Avram Iancu” Beiuș, unde a desfășurat activități diverse în educație, sănătate, conservarea și promovarea tradițiilor.

Claudia Buran – Voluntarul anului FOTO: REMUS TODERICI

Proiectul anului – Smart City al VPK Packaging Salonta. Proiectul a fost desemnat câștigător la această categorie pentru crearea unui board game educațional, prin intermediul căruia aflăm cum să avem un oraș curat și verde.

Proiectul anului – Smart City al VPK Packaging Salonta FOTO: REMUS TODERICI

Echipa anului – Celestica România, companie. Echipa s-a implicat prin acțiuni de voluntariat, proiecte sociale, educaționale și de mediu. Compania dezvoltă soluții sustenabile, cu impact în comunitate.

Celestica – Echipa anului

ONG-ul anului – Asociația Cătunul Verde. ONG-ul a primit această distincție pentru contribuția adusă în comunitate. A organizat prima piață volantă pentru producătorii locali din Oradea, tabere pentru copiii defavorizați, activități educaționale pentru copii și tineri. A fost implicat activ în acordarea de sprijin în criza refugiaților ucraineni.

Cătunul Verde – ONG-ul anului FOTO: REMUS TODERICI

Liderul care schimbă lumea – Corina Ene, primarul comunei Căbești. Premiul i-a fost acordat pentru dezvoltarea comunei pe care o conduce. A implementat proiecte de digitalizare și de modernizare a comunei în care este lider. A prilejuit organizarea primei ediţii a Taberei Naţionale de Sculptură Căbeşti, în urma căreia există o expoziție permanentă de sculptură în spațiul neconvențional al Văii Roșiei.

Corina Ene – Liderul care schimbă lumea FOTO: REMUS TODERICI

Un premiu pentru munca depusă în cadrul activităților de voluntariat ale Fundației Comunitare Oradea i-a fost acordat Irenei Zsigmond.

Bursa Talentelor

Tot în cadrul Galei Comunității Bihorene au fost prezentate cele 5 proiecte din programul Bursa Talentelor, al Fundației Comunitare Oradea. Proiectele răspund unor nevoi educaționale și vor fi implementate în Oradea și în alte localități din județul Bihor în anul 2023. Sumele de bani necesare pentru implementarea acestora au fost strânse în cadrul Galei prin donațiile făcute de participanții care au ales să le susțină. La finalul serii, a fost strânsă suma de 106.000,00 Lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Direcția Județeană de Statistică (DJS) Cluj a raportat autorizațiile de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în luna octombrie 2022 și în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie anul acesta.

O toamnă slabă, dar un an bun pentru construcții la Cluj

Articolul următor
Comuna a fost promovată la kilometrul zero al Budapestei, la Cinema Urania, unde a avut loc premiera documentarului „Borșa, stațiune de schi 1936-2021”, finanțat de către Secretariatul General al Guvernului Maghiar.

Stațiunea Borșa, promovată în Ungaria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share