Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stațiunea Borșa, promovată în Ungaria

Comuna a fost promovată la kilometrul zero al Budapestei, la Cinema Urania, unde a avut loc premiera documentarului „Borșa, stațiune de schi 1936-2021”, finanțat de către Secretariatul General al Guvernului Maghiar.
Oficialii din România și Ungaria vor pune umărul pentru dezvoltarea turismului și sportului în Maramureș | Foto: Sorin Timiș

Autoritățile din orașul maramureșean apelează la expertiza din țara vecină pentru a organiza aici competiții de nivel olimpic.

Orașul din Maramureș a fost promovat la kilometrul zero al Budapestei, la Cinema Urania, unde a avut loc premiera documentarului „Borșa, stațiune de schi 1936-2021”,  finanțat de către Secretariatul General al Guvernului Maghiar. “Este doar un prim pas dintr-o colaborare viitoare între orașul Borșa și oficiali maghiari.

Timp de două zile, la Budapesta, am avut întâlniri cu reprezentanții Comitetului Olimpic Maghiar și conducerea Universității Maghiare de Științe sportive pentru a pune la punct organizarea unor competiții sportive la Borșa. Noi avem infrastructura, vecinii din Ungaria – experiența, dar nu au unde să o aplice. În prezent se folosesc de pârtii din Slovacia sau Serbia.

Prin această colaborare putem crea oportunități pentru toate părțile implicate. Scopul este unul comun: să promovăm sportul de calitate, să avem competiții sportive de cea mai înaltă ținută. Continuăm pe drumul cel bun și punem Borșa pe harta olimpică internațională”, a precizat primarul Sorin Timiș.

Telegondolă și hotel de cinci stele

Un hotel de cinci stele va apărea în Borșa, la cea mai mare altitudine din România. Investiția integral privată aparține companiei Albrom. Noul hotel a fost proiectat cu un regim de înălțime de patru niveluri. Acesta are printre dotări un restaurant de 200 de persoane și un centru spa cu piscină interioară, cu vedere spre Munții Rodnei și Maramureșului.

Unitatea turistică este situată în vecinătatea stației de vârf a telegondolei ce deservește noua pârtie olimpică. Locul este cunoscut de localnici ca Buza Dealului. Viitorul hotel este primul din mai multe unități de cazare care se vor construi în zonă pentru a deservi turiștii veniți la schi. Pârtia olimpică din Borșa, cea mai modern utilată din Sud-Estul Europei, va fi deschisă integral în această iarnă și are 7 km lungime.

Noua telegondolă de la Borșa, cu o capacitate de 1.800 persoane/oră, leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică de schi. Proiectul de 27 de milioane de euro încă nu este finalizat. Acesta prevede o pârtie roșie (3 km), una albastră (4 km), având tunuri de zăpadă artificială.

Alte amenajări din proiect sunt spații de parcare, zonă comercială, apreschi, club de seară, centru de închiriat și școală de schi. În vârful pârtiei au fost programate Observatorul Astronomic, terasă belvedere, restaurant, refugii montane și Salvamont.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gala Comunității Bihorene și-a desemnat câștigătorii

Articolul următor

Patru județe din zona de vest depun spre finanțare din PNRR proiectul „Cu bicicleta prin vest - traseu cicloturistic”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share