Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

58 de elevi din Aleșd, Aștileu, Țețchea, Lugașu de jos și Tileagd participă la ABCdar Verde

Ajuns la a treia ediție, proiectul educațional ABCdar Verde, derulat de Junior Achievement România în parteneriat cu Holcim România, aduce la clasă, în localități rurale și mic-urbane, activități de responsabilizare față de mediu și consumul de resurse.

Peste 600 de elevi de gimnaziu beneficiază de experiențe learning by doing prin care explorează tipurile de resurse din comunitățile lor și modalitățile de protejare și utilizare responsabilă a acestora din perspectiva unor locuitori, asociații comunitare sau companii.

Kit-ul educațional ABCdar Verde include materiale tipărite și resurse digitale interactive disponibile pe platforma de e-learning JA Inspire™, toate accesibile gratuit pentru elevii și profesorii coordonatori implicați.

Activitățile ABCdar Verde se derulează pe parcursul întregului an școlar, cu participarea voluntarilor Holcim alături de profesorii coordonatori din școlile implicate. Elevii conștientizează impactul pe care îl au activitățile lor din viața cotidiană asupra protejării și conservării mediului, dar și gesturile simple de comportament civic pe care trebuie să le deprindă pentru a contribui la calitatea vieții în comunitățile în care trăiesc.

Ne bucurăm să creștem constant comunitatea de elevi care învață despre sustenabilitate prin intermediul ABCdar Verde. Continuăm să îmbunătățim viața comunităților în care ne desfășurăm activitatea, implicându-ne activ în identificarea și rezolvarea problemelor specifice cu care acestea se confruntă, iar atenția la mediul înconjurător este o prioritate. De aceea dezvoltăm în fiecare an parteneriate educaționale care să contribuie dezvoltarea sustenabilă a comunităților”, a declarat Alina Cristea, Manager CSR și Programe Educaționale.

ABCdar Verde este cea de-a doua inițiativă educațională dezvoltată de Junior Achievement în parteneriat cu Holcim. Din 2015 și până în prezent, peste 5.500 de elevi de școală primară și de gimnaziu au beneficiat de activitățile learning by doing dezvoltate în cadrul acestui parteneriat pentru educație.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CMUAT a avizat primele documentații premergătoare investiției firmei Nokian Tyres

Articolul următor
Asocierea TPF Inginerie, ISPCF, Baicons va elabora studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Coșlariu – Cluj-Napoca

Ministerul Transporturilor pregătește calea ferată și gara de la Aeroportul Internațional Timișoara, o investiție de 423 de milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share