Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministerul Transporturilor pregătește calea ferată și gara de la Aeroportul Internațional Timișoara, o investiție de 423 de milioane de lei

Asocierea TPF Inginerie, ISPCF, Baicons va elabora studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Coșlariu – Cluj-Napoca
Administratorul infrastructurii feroviare din România vrea ca între cele două județe trenurile să ruleze cu până la 160 km/h | Foto CFR SA

Timișoara va fi legată de o linie de cale ferată în lungime de zece kilometri, din care jumătate există deja, dar trebuie reabilitată, plus cinci kilometri de linie nouă, de Aeroportul Internațional. Traseul va începe de la Gara de Est, cea de a doua gară a orașului, iar investiția va necesita 423 de milioane de lei, durata execuției fiind de 22 de luni. Datele sunt cuprinse într-un act normativ publicat vineri de Ministerul Transporturilor.

Conform documentului, se va realiza modernizarea pentru 5,2 kilometri de linie simplă de cale ferată și construcția a 5 kilometri de linie simplă nouă.

„Timișoara este una dintre destinaţiile preferate de turişti pe tot parcursul anului. Astfel, este necesară dezvoltarea infrastructurii de transport feroviar pentru asigurarea mobilității și reducerea poluării, respectiv realizarea unei legături feroviare între Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, stația CF Timișoara Est și rețeaua feroviară națională, care să asigure creșterea vitezei de deplasare între cele două obiective și implicit reducerea timpului de călătorie precum și îmbunătățirea condițiilor de călătorie și de siguranță a circulației, gestionând în același timp impactul asupra mediului”, conform datelor din actul normativ.

Lucrarea este parte a Master Planul General de Transport aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 666 / 2016, cu modificările și completările ulterioare, iar racordul de cale ferată cu Aeroportul Internațional Traian Vuia este inclus în Strategia de Dezvoltare a Infrastructurii Feroviare 2021 – 2025 aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 985 / 2020.

Linia de cale ferată de la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara va permite transportul pasagerilor către municipiul Timișoara precum și către alte orașe din România.

Se vor efectua lucrări de execuție linii de cale ferată noi pe racordul către Aeroportul Internațional Traian Vuia, respectiv se vor moderniza instalațiile de semnalizare feroviară de pe linia existentă și se vor construi instalații feroviare noi pentru conexiunea cu aeroportul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

58 de elevi din Aleșd, Aștileu, Țețchea, Lugașu de jos și Tileagd participă la ABCdar Verde

Articolul următor

Au fost deschise două spații de servicii moderne pe A1, în Timiș. Vor fi operate de Mol

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share