Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UMF Cluj pregătește personal pentru patru noi centre medicale

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Anca Buzoianu, a făcut cunoscute, cu prilejul Zilelor UMFIH 2022, marile proiecte medicale cu finanțare europeană de la Cluj.

Conducerea universității clujene a decis să suplimenteze cu până la 50% programele de studii pentru a face față cererii care se prefigurează în noile unități de stat.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Anca Buzoianu, a făcut cunoscute, cu prilejul Zilelor UMFIH 2022, marile proiecte medicale cu finanțare europeană de la Cluj. “Activitatea didactică s-a desfășurat cu prezența fizică a studenților, punând accent pe pregătirea practică pentru a recupera ce s-a pierdut în pandemie și a forma specialiști buni – cea mai importantă parte a misiunii academice.

În anii care urmează, datorită construirii noilor unități proiectate: Spitalul Regional de Urgență, Spitalul Pediatric Monobloc, Centrul de Neurochirurgie și Centrul Integrat de Transplant, avem datoria și responsabilitatea să formăm specialiștii care vor lucra în aceste spitale, pregătiți la standardele internaționale pe care trebuie să le aibă profesioniștii din sănătate astăzi.

Este motivul pentru care am crescut cu 50% cifra de școlarizare la programul de studiu asistență medicală generală și cu 15% la programul medicină”, a transmis Anca Buzoianu.

Au gestionat proiecte de 27 milioane euro

În 2022, UMFIF a gestionat 125 de proiecte, de 27 milioane euro. Dintre acestea, 46 de proiecte au fost câștigate în decursul acestui an, de 5,7 milioane euro. S-au publicat 945 de articole în reviste ISI cu un factor de impact total de 4.360. Adaptarea și modernizarea infrastructurii didactice și a organizării administrative au devenit obiective importante în strategia de dezvoltare a universității, a precizat rectorul UMFIH.

Lucrările de investiții executate în 2022 pentru îmbunătățirea condițiilor din clădirile aflate în patrimoniul UMFIH au fost realizate cu scopul de a crește nivelul serviciilor educaționale oferite și calitatea vieții studenților pe toată perioada studiilor. În mesajul rectorului, Anca Buzoianu a prezentat cele mai importate rezultate ale universității din 2022.

Aceasta se remarcă în topul celor mai bune universități din țară în cadrul ranking-urilor internaționale și în metaranking-ul universitar național, realizat de Ministerul Educației, unde se situează pe locul 4. UMFIH sărbătorește, în 2022, 150 ani de învățământ medical universitar la Cluj, ocazie cu care a premiat excelența în activitatea didactică, cercetarea științifică și performanța medicală.

Printre premianți s-au aflat medicii Florin Elec (Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, Cristina Petrișor, Manuela Lenghel (Spitalul Clinic Județean de Urgență), Horia Roșianu (Institutul Inimii), dar și mai multe cadre didactice, actuale și foste, ale UMFIH.

Zilele UMFIH, un eveniment cu tradiție, se desfășoară la fiecare final de an. Timp de o săptămână, se organizează o serie amplă de evenimente științifice, educaționale, sociale și artistice, la care este invitată să participe întreaga comunitate academică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Why CEE? Remon Vos: Fundamentals Remain Buoyant

Articolul următor

Ardealul și Banatul primesc 4 miliarde de euro pentru proiectele din regiuni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share