Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pehart extinde un credit sindicalizat la 78 milioane €

Pehart Grup, unul din cei mai mari producători de hârtie tissue din Sud-Estul Europei, va extinde creditul sindicalizat obținut acum doi ani la 78 de milioane de euro.
Producătorul cu fabrici în Alba și Cluj și-a propus să se impună și pe piața internațională | Foto: Pehart

Compania producătoare de hârtie va investi în eficientizarea energetică a tehnologiilor și dezvoltarea de noi capacități de fabricație.

Pehart Grup, unul dintre cei mai mari producători de hârtie tissue din Sud-Estul Europei, va extinde creditul sindicalizat obținut acum doi ani la 78 de milioane de euro. Fondurile vor susține planul de investiții în eficientizarea energetică a echipamentelor, soluții pentru energie verde, dezvoltarea de noi capacități de producție și vor suplimenta capitalul de lucru. Pehart vrea să investească 20 milioane euro în 2023.

„Eficientizarea energetică a echipamentelor de producție și dezvoltarea sustenabilă sunt teme care ne preocupă de mai mulți ani. Aceasta este direcția de dezvoltare pe care ne-o indică viitorul și în ultima perioadă am investit în utilaje de la producători europeni de top. Am decis să intensificăm eforturile în direcția optimizării tuturor mașinilor de producție pentru reducerea consumului de energie.

În paralel, ne dorim o dezvoltare a capacităților de producție, pentru că vrem să obținem o creștere a volumului exporturilor. Extinderea creditului sindicalizat înseamnă investiții în dezvoltarea capacității de producție, în diversificarea produselor din portofoliu și într-un viitor verde, singurul care oferă perspectiva unei vieți sustenabile pentru noi toți”, a declarat Gabriel Stanciu, director general al Pehart Grup.

Lansează în producție hârtia umedă

Compania din Petrești – Alba vizează consolidarea poziției de lider în producția de hârtie tissue din România în zona de retail în ce privește brandurile sale, dar și mărcile proprii ale marilor retaileri pentru care  este producător.

Pehart are în plan dezvoltarea segmentului de produse Away-from-Home (destinate uzului HoReCa, pentru clădiri de birouri, fabrici), și să investească în creșterea brandurilor sale, Pufina și Alint, care să devină produsele preferate ale românilor. Compania vizează creșterea celui mai cunoscut brand al său, Pufina, și la nivel internațional.

Lansarea unei game de hârtie igienică umedă reprezintă un alt segment în care va investi în perioada imediat următoare. „Planurile noastre de dezvoltare acoperă zone multiple, care merg de la diversificarea gamei produselor, la optimizarea tehnologiilor, consolidarea poziției pe piața internă și expansiunea pe cea externă, precum și dezvoltarea sustenabilă”, a spus Stanciu.

Pehart funcționează cu două fabrici, la Sebeș și Dej, produce 100.000 tone de hârtie tissue anual și are o capacitate de procesare a produselor finite de 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic și industrial e vândută în România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Beauty Concept Clinic (BCC) a anunțat urcarea în top 5 clinici de chirurgie estetică din România, la trei ani de la înființare, în urma unei investiții de 1,2 milioane de euro.

Beauty Concept Clinic se extinde în afara României

Articolul următor
Lucrările de reabilitare și modernizare a Drumului Județean (DJ) 108A: Bogdana - limită județ Cluj au fost recepționate.

Sălajul a reabilitat un drum de conexiune cu Clujul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share