Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Businessmenii Traian Larionesi și Emanuel Babici, cetățeni de onoare ai Bistriței

Consiliul Județean (CJ) a organizat o gală a elitelor, a minților strălucite și a personalităților marcante din Bistrița-Năsăud, unde au fost decernate mai multe titluri de cetățean de onoare al județului. 
La gala organizată de forul județean la Bistrița au fost premiate personalități din diferite domenii | Foto: CJ-BN

Cei doi oameni de afaceri au fost premiați de către forul județean împreună cu alte personalități marcante.

Consiliul Județean (CJ) a organizat o gală a elitelor, a minților strălucite și a personalităților marcante din Bistrița-Năsăud, unde au fost decernate mai multe titluri de cetățean de onoare al județului. Traian Larionesi a primit distincția ca apreciere “pentru aportul de excepție adus mediului de business din județ, prin dezvoltarea unor afaceri de succes și pentru realizarea de proiecte inovative”.

Larionesi deține societatea de construcții Frasinul și a dezvoltat, prin grupul Campeador, șapte ansambluri rezidențiale în cinci județe din România, dar și în Viena (Austria), cu 1.000 de apartamente. El a transformat un cămin de nefamiliști din Cluj în hotelul  Campeador Inn (4*). Larionesi vrea să resusciteze Băile Someșeni, în parteneriat cu actualul proprietar, Ioana Gidro Stanca, și alți investitori privați.

“În 2010, fiind cel mai mare furnizor de materie primă pentru fabrica Ilva Mică, am intrat în faliment și am rămas cu cea mai mare sumă de bani care nu s-a putut recupera. Atunci am crezut că voi trage după mine toate celelalte business-uri, că pierdem totul. În discuții cu oameni de afaceri am fost îndemnat să preiau fabrica, inițial am spus nu. Familia știe cum veneam atunci acasă, transpirând cum să recuperez banii, nu cum să investesc. Am preluat fabrica sortită nimicirii, fondată în 1864 de către Imperiul Austro-Ungar.

Noi nu îi spunem fabrică de cherestea, ci de pâine; acolo s-au format mulți profesori, ingineri, preoți. Noi ne-am desfășurat afacerile într-o zonă defavorizată – cu toții știm că, după 1990, companiile de stat nu au rezistat prea mult, situată în Valea Someșului, una a mineritului – care din păcate astăzi nu mai este, o zonă a exploatărilor forestiere și a prelucrării lemnului.

Suntem într-un continuu proces de dezvoltare. În februarie vom deschide o fabrică de pelete pe care am gândit-o încă de acum doi ani, înainte a ști ce se va întâmpla cu prețul curentului, al gazelor. Am încercat să găsim o resursă locală de energie. Va fi una dintre cele mai mari fabrici de pelete, vom putem procesa deșeuri vom putea da plusvaloare lemnului slab pe care până acum nu am știut cum îl folosim, pentru a avea o asemenea resursă în casele noastre”, a spus Larionesi.

Premiu pentru fostul director al IMGB

Emanuel Babici beneficiază de acest premiu “ca o recunoaştere a contribuției sale deosebite la dezvoltarea economică a judeţului și la implementarea unor proiecte majore de modernizare a industriei metalurgice și construcțiilor de mașini”. Acesta a fost director în cadrul IMGB, Uzinsider, șef de șantier la Centrala Ghelende (Turcia) și Sanjar (Irak) și activează în Asociația Oamenilor de Afaceri din România.

Printre cei care au devenit cetățeni de onoare s-au mai numărat istoricul Ioan Bolovan, scriitorul Nicolaie Băciuț, pictorul Ioan Sbârciu, arhivistul Vasile Lechințan, artista Virgilia Linul, antrenorul Gavril Balint, actorul Mircea “Bravo” Popa, etnograful Iosif Ciunterei. “Felicitări tuturor! Prin priceperea și implicarea fiecăruia dintre dvs ați adus Poarta Transilvaniei, Bistrița-Năsăud, la un alt nivel – al implicării, responsabilității și  succesului”, a transmis președintele CJ, Radu Moldovan.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectele anului 2023, prezentate la Expo Real Munich 2022

Articolul următor

Consorțiu pentru învățământ dual la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share