Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Internațional Timișoara este aproape de a rezolva numeroase destinații noi, chiar și pe alte continente

Aeroportul Internațional Timișoara ar urma să ofere pasagerilor, în noul an, destinații noi, unele așteptate de timișoreni de ani buni de zile

O nouă companie, AirConnect, pare extrem de interesată de a opera zboruri între Aeroportul Internațional Timișoara și Aeroportul din Viena. Discuțiile sunt pe ultima sută de metri, iar propunerea a venit din partea operatorului aerian. Zborul ar urma să fie inclus în calendarul de vară al companiei amintite, am aflat de la Daniel Stamatovici, directorul AIT.

O altă veste extrem de interesantă este legată de un alt operator aerian, Legend Airline, care dorește să facă zboruri aeriene care să lege zona asiatică de cea nord-americană. Iar pentru aceasta are nevoie de un nou hub, unde să se realizeze realimentarea avioanelor. Dacă discuțiile se vor finaliza cu succes (sunt extrem de aproape de finalizare), acest hub va fi la Timișoara. Compania operează avioane de mari dimensiuni, de tip Airbus, iar intenția este de a gara la Timișoara un număr de cinci aeronave. Deocamdată discuțiile au rămas la două aeronave, spațiul de parcare de la AIT nu e unul extins. Astfel, pasagerii vor zbura de la Beijing sau Singapore spre New York sau Chicago. Ca urmare a taxelor mult mai mici de la Timișoara, escalele nu se vor mai face pe marile aeroporturi din Europa, ci la Timișoara. Desigur, pasagerii se vor putea îmbarca și la Timișoara.

Nici ruta spre hub-ul aerian de la Istanbul nu este departe de o legătură, prin Turkish Airilines, cu Timișoara.

”În principiu, avem acordul, dar eu până nu văd primul avion pe pista noastră nu vreau să spun că e rezolvat”, am aflat de la Stamatovici.

Dacă Ryanair a decis să părăsească Timișoara, din rațiuni pur comerciale, cei de la Wizz Air sunt în continuare aici și chiar ar putea veni cu noi destinații interesante. Deși s-a discutat despre zboruri spre Eindhoven sau Amsterdam, acestea nu au devenit realitate, dar ca și destinație nouă este avut în vedere Dublin-ul, De asemenea, se va vedea dacă este interesant un zbor spre Dubai.

De asemenea, pe timp de vară ar urma să fie lansată și o cursă spre Constanța, din partea unei companii aeriene noi, intenția celor de la AIT fiind să se realizeze și o cursă spre Iași.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea de Vest Timișoara a fost clasată într-un top de specialitate ”eco”

Articolul următor

Valtryp, prima fabrică orădeană independentă energetic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share