Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Siemens și Electrogrup au retehnologizat stația Transelectrica Iaz

Împreună cu Siemens am finalizat procesul de retehnologizare al stației de 220/110 kV Iaz, care funcționează acum cu echipamente de ultimă generație”, a transmis conducerea Electrogrup Cluj.
Stația modernizată va contribui la siguranța în alimentare a consumatorilor din Vestul României | Foto: Transelectrica

Cele două companii au raportat sfârșitul lucrărilor de la obiectivul din județul Caraș-Severin, printr-un proiect de 12,5 milioane de euro.

“Împreună cu Siemens am finalizat procesul de retehnologizare al stației de 220/110 kV Iaz, care funcționează acum cu echipamente de ultimă generație”, a transmis conducerea Electrogrup Cluj. Localitatea se află pe teritoriul comunei Obreja, din Caraș-Severin.

“Săptămâna trecută a fost pusă în funcțiune stația, după un proces de retehnologizare completă. Stația a fost echipată cu echipamente moderne și performante, de ultimă generație. Valoarea acestei investiții este de aproximativ 62 de milioane de lei.

Lucrările au fost executate de asocierea Siemens Energy – Electrogrup. Stația 220/110 kV Iaz va contribui la asigurarea funcționării Sistemului Electroenergetic Național (SEN), în condiții de siguranță în alimentare a consumatorilor din zona de vest a țării”, conform Transelectrica.

Electrogrup face parte din E-Infra, grup de companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de companiile Nova Power & Gas, Netcity Telecom, Direct One, WESEE, cu 500 de angajați și afaceri anuale de 100 de milioane de euro.

Contracte de 424 milioane euro

Mai multe zone din Transilvania și Banat vor beneficia de fonduri pentru modernizare a infrastructurii energetice, după semnarea a primelor nouă contracte de finanțare din Fondul de Modernizare, pentru dezvoltarea SEN.

Contractele au fost semnate între Ministerul Energiei, ca autoritate națională de implementare și gestionare a fondurilor alocate României din FM și Transelectrica, operator de transport şi de sistem al SEN. Valoarea nerambursabilă a celor nouă proiecte se ridică la 424 milioane euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Tribunalul Judeţean Sălaj a anulat contractul de vânzare-cumpărare a Castelului Wesselenyi din Jibou prin hotărârea sa în primă instanţă.

Lovitură de teatru. Vânzarea Castelului Wesselenyi a fost anulată

Articolul următor

Analiză Goldring: Listarea Hidro, temperarea creșterii dobânzilor și accelerarea tranziției spre economia verde, cele mai așteptate evenimente pentru investitori, în 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share