Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Erbașu a semnat contractul de preluare a terenului pentru hotelul pe care-l va construi la Oradea

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și Cristian Erbașu, directorul general al companiei Construcții Erbașu SA au semnat vineri, 23 decembrie 2022, contractul de constituire a dreptului de superficie asupra unui teren pentru construirea unui hotel în valoare de peste 10 milioane de euro.

Anunțul a fost făcut de președintele instituției într-o conferință de presă. La semnarea contractului a fost prezent și Călin Roman, directorul Erbașu Transilvania.

Terenul se află în proprietatea Consiliului Județean Bihor și are o suprafață de 3.981 mp. Amplasamentul este situat într-o zonă centrală, în vecinătatea Muzeului Țării Crișurilor și a viitorului Centru Cultural Multifuncțional, clădire destinată susținerii unor activități culturale și recreative.

Pe 25 de ani

Compania Construcții Eebașu SA a câștigat licitația lansată de Consiliul Județean Bihor în luna octombrie a acestui an. Dreptul de superficie se constituie pe o perioadă de 25 de ani. Investitorul va plăti o redevență de 7,5 euro/mp/an, echivalentul a 187,5 euro/mp/25 ani. În total, redevența plătită Consiliului Județean Bihor pentru întregul amplasament în cei 25 de ani se ridică la 746.437,5 euro.

„Din această zi începe practic perioada pe care compania o are la dispoziție, conform contractului, să demareze partea de proiectare, să finalizeze în șase luni proiectul tehnic și apoi să obțină avizele și autorizațiile necesare. Foarte probabil în toamna anului viitor vor începe lucrările de construcție a hotelului pe terenul Consiliului Județean Bihor, situat în spatele Muzeului Țării Crișurilor”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Structură

Hotelul va fi o investiție privată. Clădirea ar urma să aibă un regim de înălțime D+P+7E, cu o suprafață construită la sol de 1.280 mp. Hotelul va avea o capacitate de cazare pentru cel mult 280 de persoane. Amenajările exterioare vor presupune o cale de acces auto și pietonal, o parcare auto cu 18 locuri și spații verzi.

Investiția se va realiza în patru faze. Prima fază a proiectului prevede realizarea documentației tehnico-economice a obiectivului de investiții, în termen de maxim 6 luni de la perfectarea Contractului de superficie. A doua fază a proiectului constă în obținerea

Autorizației de construire în termen de maxim 4 luni de la data perfectării Documentației tehnico-economice.

Următoarea etapă presupune demararea construcției, în termen de maxim 1 lună de la data obținerii Autorizației de construire, iar ultima fază prevede finalizarea investiției într-o perioadă de maxim 2 ani de la data eliberării Autorizației de construire.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nidec Corporation - colaborare cu Facultatea de Litere (Universitatea Oradea)

Articolul următor

Raluca Munteanu, IULIUS: 10 ani ca un roller coaster

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share