Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrul intermodal de la Aeroportul Timișoara, proiect de zeci de milioane de euro, ajunge în faza PUZ

În anii care urmează, la Aeroportul Internațional Timișoara va fi realizată cea mai mare investiție din ultimii ani, este vorba de o sumă de zeci de milioane de euro. Interesate de proiect sunt guvernele din Japonia și Emiratele Arabe Unite

Acum se derulează realizarea unui plan urbanistic zonal pentru o primă parcelă de teren, după care va urma introducerea utilităților.

Obiectivul de investiții se află în etapa definirii temei de proiectare care va cuprinde minim 40.000 mp hale și alte construcții industriale și 50.000 – 160.000 mp facilități rutiere, platforme betonate, spații de depozitare exterioare, etc.

Pentru realizarea integrală a proiectului se va avea în vedere cooperarea cu autoritățile locale și Primăria Comunie Ghiroda, iar ca prim demers se va realiza planul urbanistic zonal pentru parcela de teren de 34,8 ha (costul serviciilor este de 273.000 lei, fără TVA).

De asemenea, pe parcela învecinată, care are același regim de proprietate și o suprafață de 29,594 ha, se intenționează să se realizeze toate facilitățile necesare pentru acomodarea transferului mărfurilor între sistemele de transport rutier și feroviar.

Sub egida Ministerului Transporturilor și Infrastructurii s-au inițiat contacte cu Ministerul Teritoriului, Infrastructurii, Transporturilor și Turismului din Japonia, precum și cu Ministerul Transporturilor din Emiratele Arabe Unite care ar putea fi interesate de dezvoltarea unui parteneriat pentru edificarea și exploatarea facilităților intermodale propuse prin acest proiect (aerian / feroviar / rutier).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Conducerea companiei Silvania Worsted Spinning (SWS) a organizat o reuniune cu o parte a angajaților fabricii din orașul Șimleu Silvaniei.

Angajații de la filatura din Șimleu s-au reunit la final de an

Articolul următor

Viitorul stadion al Timișoarei are studiu de fezabilitate finalizat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share