Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Monedă aniversară cu FMI și Banca Mondială, vândută la Timișoara și Cluj

Banca Națională a României (BNR) a pus pe piață două emisiuni de monede aniversare, una de aur și una de argint. Din 28 decembrie, BNR a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur, cu tema 100 de ani de la nașterea lui Marin Preda și alta din argint, cu tema 50 de ani de la aderarea României la Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială (BM). Caracteristicile monedei cu Marin Preda: Metal: aur Valoare nominală: 100 lei Titlu: 900‰ Formă: rotundă Diametru: 21 mm Greutate: 6 g Cant: zimțat Calitate: proof Aversul monedei prezintă o compoziție inspirată de romanul „Moromeții”, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „100 LEI”, anul de emisiune „2022”, stema României. Reversul redă portretul și semnătura lui Preda și inscripția în arc de cerc „100 DE ANI DE LA NASTEREA LUI MARIN PREDA”. Caracteristicile monedei din argint cu FMI și BM: Metal: argint Valoare nominală: 10 lei Titlu: 999‰ Formă: rotundă Diametru: 37 mm Greutate: 31 g Cant: zimțat Calitate: proof Aversul monedei din argint prezintă Palatul Vechi al BNR, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2022”. Reversul monedei din argint redă siglele FMI și BM și inscripțiile „ADERAREA ROMANIEI LA FONDUL MONETAR INTERNATIONAL SI BANCA MONDIALA” și „50 ANI”. Monedele din aur și argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur vor fi însoţite de broşuri de prezentare și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Cele din argint sunt însoţite de certificate de autenticitate a emisiunii, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate ale monedelor din aur și argint se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru cea din aur este de 1.000 de piese, pentru cea din argint, de 5.000. Preţurile de vânzare sunt 2.900 de lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur; de 480 de lei, exclusiv TVA, pentru cea din argint. Monedele din aur cu tema 100 de ani de la nașterea lui Marin Preda și cele din argint cu tema 50 de ani de la aderarea României la FMI și BM au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur și argint se realizează prin sucursalele regionale ale BNR din Cluj, Timiş, Bucureşti, Constanța, Dolj, Iaşi.

Banca Națională a României (BNR) a pus pe piață două emisiuni de monede aniversare, una de aur și una de argint.

Din 28 decembrie, BNR a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur, cu tema 100 de ani de la nașterea lui Marin Preda și alta din argint, cu tema 50 de ani de la aderarea României la Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială (BM).

Caracteristicile monedei cu Marin Preda:

  • Metal: aur
  • Valoare nominală: 100 lei
  • Titlu: 900‰
  • Formă: rotundă
  • Diametru: 21 mm
  • Greutate: 6 g
  • Cant: zimțat
  • Calitate: proof

Aversul monedei prezintă o compoziție inspirată de romanul „Moromeții”, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „100 LEI”, anul de emisiune „2022”, stema României. Reversul redă portretul și semnătura lui Preda și inscripția în arc de cerc „100 DE ANI DE LA NASTEREA LUI MARIN PREDA”.

Caracteristicile monedei din argint cu FMI și BM:

  • Metal: argint
  • Valoare nominală: 10 lei
  • Titlu: 999‰
  • Formă: rotundă
  • Diametru: 37 mm
  • Greutate: 31 g
  • Cant: zimțat
  • Calitate: proof

Aversul monedei din argint prezintă Palatul Vechi al BNR, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2022”. Reversul monedei din argint redă siglele FMI și BM și inscripțiile „ADERAREA ROMANIEI LA FONDUL MONETAR INTERNATIONAL SI BANCA MONDIALA” și „50 ANI”.

Monedele din aur și argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur vor fi însoţite de broşuri de prezentare și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Cele din argint sunt însoţite de certificate de autenticitate a emisiunii, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Pe certificatele de autenticitate ale monedelor din aur și argint se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru cea din aur este de 1.000 de piese, pentru cea din argint, de 5.000. Preţurile de vânzare sunt 2.900 de lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur; de 480 de lei, exclusiv TVA, pentru cea din argint.

Monedele din aur cu tema 100 de ani de la nașterea lui Marin Preda și cele din argint cu tema 50 de ani de la aderarea României la FMI și BM au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur și argint se realizează prin sucursalele regionale ale BNR din Cluj, Timiş, Bucureşti, Constanța, Dolj, Iaşi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Noul drum propus prin localitățile Sălicea și Ciurila către Autostrada Transilvania (A3) va avea costuri duble față de cele vehiculate de autorități, susține un deputat clujean.

CNAIR anunță lansarea licitațiilor pentru A8

Articolul următor
În cadrul Mushnomics, Holisun a dezvoltat inovații de ordin informațional în domeniul structurării și orchestrării datelor.

Holisun a prezentat rezultatele proiectului Mushnomics

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share