Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețeaua de gaze din Sânnicolau Român, finalizată

Lucrările de construcție a rețelei de distribuție a gazelor naturale din localitatea Sânnicolau Român au fost finalizate.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a participat miercuri, 28 decembrie 2022, la recepția lucrărilor, invitat de primarul comunei Sânnicolau Român, Dumitru Marin Munge. Au fost prezenți, de asemenea, reprezentanții companiei Distrigaz Vest SA, care a realizat lucrările.

Proiectul a prevăzut construirea a 13 kilometri de conducte, valoarea investiției fiind de 3.044.630,49 lei, fără TVA. Din această sumă, contribuția Consiliului Județean Bihor a fost de 1 milioan de lei.

,,Introducerea gazului rezolvă două lucruri importante. În primul rând, Sânnicolau Român, fiind o comună de șes, unde nu este pădure, problema încălzirii este, inevitabil, o problemă dificilă și aici gazul rezolvă, cu toate dificultățile de conjunctură, această problemă. Și al doilea lucru este că odată cu rețeaua de gaz, această comună devine mai atractivă pentru investitori” a declarat Mircea Mălan, vicepreședinte al CJ Bihor.

Rețeaua de distribuție a gazelor naturale din Sânnicolau Român va fi pusă în funcțiune în aproximativ 30 de zile, după autorizare.

1 milion de euro pentru gaze

Reamintim că în luna august 2021, Consiliul Județean Bihor a anunțat proiectul prin care va aloca, în fiecare an, un million de euro pentru extinderea rețelei de gaze naturale, ceea ce ar permite susținerea a 5 sau 6 primării. Până în prezent, Consiliul Județean Bihor a încheiat acorduri de parteneriat cu orașul Ștei și comunele Sânnicolau Român, Lunca, Mădăras și Tinca.

De altfel, lucrările au fost finalizate și în orașul Ștei. În 14 decembrie a fost realizată recepția lucrărilor. Consiliul Județean Bihor a alocat 1 milion de lei și pentru acest proiect.

În total, 19 primării din județul Bihor și-au exprimat interesul de a investi în introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale, finanțate din fonduri europene guvernamentale, din bugetele locale și din fonduri private asigurate de firmele concesionare. Acestea se află în diferite faze de implementare.

Sprijinul Consiliului Județean Bihor constă și în consiliere juridică și financiară, în obținerea avizelor necesare, întocmirea documentațiilor, dar și implicare în implementarea proiectului.

Fonduri europene: Nojorid, Oșorhei, Paleu, Rieni, Buntești, Pietroasa, Drăgăneşti şi Lazuri de Beiuș;

Fonduri guvernamentale: Sânmartin, Aleșd, Aștileu, Țețchea, Tileagd, Ciumeghiu și Cociuba Mare;

Fonduri private și susținerea Consiliului Județean Bihor: Ștei și Lunca, Sânnicolau Român și Cefa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum arată noua pistă de bowling din Centrul Legacy

Articolul următor

Două noi trasee turistice amenajate de Salvamont Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share