Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Operatorul de apă și canal regional din Timiș instalează la Timișoara 8.000 de contoare inteligente, pe bani europeni

Societatea timișoreană Aquatim va monta 8.000 de contoare inteligente de branșament la Timișoara. Finanțarea este asigurată, în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Valoarea proiectului este de 2,5 milioane de euro, din care societatea va plăti doar 600.000 de euro.
”Suntem în permanență interesați de proiecte din fonduri europene, de aceea, când am avut ocazia să depunem un proiect pentru un sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în Municipiul Timișoara, nu am stat pe gânduri. Proiectul are o valoare de 12,5 milioane lei (2.5 mil EURO), din care Aquatim co-finanteaza 600 000 euro și a fost depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) AXA 3.2 Creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei”, a anunțat Aquatim.

În total, se vor instala 8000 contoare inteligente de branșament, module de comunicație, care transformă informația analogică oferită de contor în informație digitală, pe care o transmit la distanță. Proiectul include și infrastructura de comunicație, care preia datele transmise de modulele de comunicație și le transportă către platforma digitală de colectare date. Platforma de colectare a datelor de la contoare va colecta datele de la contoare, aici sunt prelucrate, analizate și puse la dispoziția celorlalte sisteme digitale din cadrul Companiei de apă (soft de facturare, sistem MDM – Meter Data Management, platformă software de analiză avansată a consumurilor și alarmelor, portal client etc);
Proiectul include o Platformă Software MDM (Meter Data Management), respectiv un sistem informatic de management a pierderilor.

Fondurile europene nerambursabile pe care le accesăm ne ajută să asigurăm servicii de cea mai bună calitate pentru clienții noștri, fără a mări tarifele.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 90 la sută dintre absolvenții Universității Politehnica Timișoara își găsesc un job, aproape toți în domeniul în care studiază

Articolul următor

Trei proiecte depuse pentru infrastructură medicală la Timișoara, finanțate din PNRR, au fost declarate eligibile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share