Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Complexul Matern-Pediatrie, Radioterapia şi Cardiologia arădene au trecut de primul filtru PNRR

Ministerului Sănătății a finalizat evaluarea celor 46 de dosare de finanțare depuse în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR.

Dintre cele 42 care au îndeplinit criteriile de eligibilitate și vor intra în următoarea etapă de analiză, trei proiecte sunt ale Consiliului Judeţean Arad:

-construcţia Complexului Matern-Pediatrie;

-radioterapia, pentru Spitalul de Oncologie;

-modernizarea cardiologiei.

Bugetul total solicitat de Consiliul Judeţean Arad pentru cele trei obiective este de 143 de milioane de euro, care nu includ taxa pe valoare adăugată.

25 din 42 de dosare

În urma aplicării criteriilor de prioritizare, din cele 42 de dosare eligibile vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții în limita bugetului aferent PNRR. Dar având în vedere că cele 42 de proiecte, printre care şi cele trei ale Consiliului Judeţean Arad, au trecut de prima evaluare a Ministerului, deci sunt considerate necesare şi corecte, ele vor beneficia de finanţare chiar dacă nu fiecare dintre ele în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Complexul Matern-Pediatrie, Radioterapia şi Cardiologia au trecut de primul filtru PNRR şi asta ne bucură, pentru că am muncit mult pe aceste proiecte. Suntem în competiţie, printre altele, cu Capitala, cu Ministerul Apărării, cu Timişoara, Constanţa, Cluj, cu marile centre medicale din România, şi faptul că am avut curajul să abordăm aceste investiţii, să depunem aceste proiecte, în completarea a ceea ce am făcut deja la Spitalul Judeţean din Arad, dovedeşte că suntem foarte angajaţi în modernizarea sănătăţii publice arădene”, a precizat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Lista finală a spitalelor finanţate prin PNRR va fi pusă în transparență decizională în luna ianuarie și va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern.

Total
6
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat contractele finanțate prin PNIAS, în valoare totală de peste 15 milioane de lei.

Sălajul a semnat contracte de 3 milioane de euro pe “Anghel Saligny”

Articolul următor
Prezență clujeană, în acest an, la un eveniment tradițional al International Organisation of Vine and Wine (IOVW).

Viticultorii de la Facultatea de Horticultură Cluj se specializează în Franța

Citește și:
Citeste mai mult

Tichete cadou de Ziua Bărbatului

Propunerea vine din partea Gabrielei Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. „Vin cu o veste bună…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
6
Share